Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Λαγός: «Δεν τίθεται θέμα... ρεβάνς»

Κανένα θέμα «ρεβάνς» δεν τίθεται για τον Παναθηναϊκό εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τάσος Λαγός.

Λαγός: «Δεν τίθεται θέμα... ρεβάνς»
Τρεις ισοπαλίες και μία ήττα είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στους αγώνες με τον Ατρόμητο μετά τον Γενάρη του 2012 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στο «τριφύλλι» δεν αντιμετωπίζουν ως «ρεβανς» τη σημερινή αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες, όπως τόνισε ο Τάσος Λαγός.

«Θέλουμε να τους κερδίσουμε πιο πολύ για τους βαθμούς και την ψυχολογία μας. Δεν τίθεται θέμα... ρεβάνς», τόνισε ο νεαρός χαφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 22χρονος μέσος στο match programme

Καταρχήν, από την μια ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που δεν κέρδισε πέρυσι ο Παναθηναϊκός, ενώ από την άλλη κι εσύ είσαι... αήττητος κόντρα στους Περιστεριώτες.

«(σ.σ. γελάει) Έχω κάνει καλό σερί! Σίγουρα, ο Ατρόμητος είναι από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο. Εμείς θέλουμε να τους κερδίσουμε πιο πολύ για τους βαθμούς και την ψυχολογία μας. Δεν τίθεται θέμα... ρεβάνς».

Και των δυο ομάδων τα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα ως τώρα βλέπουμε ότι έχουν κριθεί στο γκολ. Πως περιμένεις το σημερινό ματς; Που θεωρείς ότι θα "παιχτεί";

«Νομίζω ότι δεν θα είναι παιχνίδι με πάρα πολλά γκολ. Ποτέ δεν ξέρεις, βέβαια, μπάλα είναι... Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποιος είναι σωστός και προσεκτικός θα είναι και αυτός που θα το κερδίσει! Πρέπει να διορθώσουμε κι εμείς κάποια μικρά λάθη που κάνουμε και αν είμαστε όπως πρέπει τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Το γεγονός ότι φέτος ο Παναθηναϊκός συμμετέχει -και μάλιστα με αξιώσεις- σε τρεις διοργανώσεις θεωρείς ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας ή σας βοηθάει;

«Καταρχάς, δεν τίθεται κούρασης, γίνεται ροτέισον, αλλάζουν συνεχώς οι παίκτες υπάρχει και η πολύ καλή προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι για να μπορούμε να παίζουμε και δυο και τρία ματς την εβδομάδα! Ψυχολογικά, ίσως κάποια παιδιά να μην το έχουν συνηθίσει αυτό το Τετάρτη-Κυριακή, μετά ξενοδοχείο και πάλι από την αρχή αλλά αυτό λύνεται... Για εμένα προσωπικά είναι καλύτερο αυτό που συμβαίνει, γιατί όλοι μπορούν να παίξουν, όλοι μπορούν να βοηθήσουν και μας βοηθάει να έχουμε ρυθμό!»

Στο τέλος της σεζόν, ο Τάσος Λαγός με τι θα είναι ικανοποιημένος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο;

«Προσωπικά θέλω να συνεχίσω να είμαι βασικός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, να έχω ενεργό ρόλο και να βοηθάω τον Παναθηναϊκό. Σε ομαδικό επίπεδο, μια πορεία σαν πέρυσι και ακόμα καλύτερη θα κάνει πετυχημένη και την φετινή χρονιά... Σίγουρα, αν κατακτάς τρόπαια, είναι ακόμα καλύτερα! Όλοι αυτό θέλουμε και θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό».

Έχεις. διανύσει όλη την «διαδρομή» από τα μικρά κλιμάκια στην πρώτη ομάδα, ενώ μάλιστα φοράς και το περιβραχιόνιο του αρχηγού! Περιέγραψε μας λίγο πως βίωσες αυτή την κατάσταση.

«Όταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό, ένιωσα δέος από όλα όσα συνάντησα ενώ ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ήταν μια αναγνώριση του ταλέντου μου! Από εκεί και πέρα, με πολύ προπόνηση από τον πρώτο χρόνο, έβλεπα να αποδίδει καρπούς η δουλειά μου... Έτσι, έβαζα κι εγώ νέους στόχους κάθε φορά. Να αρχίσω να κάνω προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, να παίρνω συμμετοχές σε κάποια φιλικά, να βρεθώ σε κάποια αποστολή.

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα και δύσκολα, βέβαια, γιατί με εξαίρεση τον κύριο Φερέιρα και τον κόουτς τώρα οι άλλοι προπονητές μου στην πρώτη ομάδα δεν με πολυπίστεψαν, αλλά όλα εξελίχθηκαν καλά! Βίωσα πολλές καταστάσεις καλές και κακές -κυρίως καλές πάντως- και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στον χαρακτήρα μου. Πλέον, νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω κι εγώ κάποια άλλα παιδιά να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και τι πρέπει να κάνουν...».

Στον Παναθηναϊκό έχεις καθιερωθεί, πλέον, προφανώς θέλεις να συμβεί κάτι ανάλογο και στην Εθνική Ανδρών...

«Στόχος όλων των Ελλήνων παικτών είναι να είμαστε στην Εθνική. Έτσι κι εγώ προσπαθώ να διεκδικήσω μια θέση και να παίξω με το εθνόσημο. Θέλω να δείξω στον κύριο Ρανιέρι μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον Παναθηναϊκό ότι αξίζω να κληθώ και να πάρω χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας από τους μεγάλους μου στόχους για φέτος»!

Πέρυσι σκόραρες στα παιχνίδια με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης, αμφότερα ωστόσο εκτός έδρας. Περιμένεις να βάλεις ένα γκολ και στη Λεωφόρο, μπροστά στον κόσμο της ομάδας;

«Μέσα στο... μυαλό μου είσαι (σ.σ. γελάει)! Αυτό είναι ένα πράγμα που θέλω πάρα πολύ: να σκοράρω μέσα στη Λεωφόρο και να το πανηγυρίσω με τους οπαδούς μας. Το θέλω πάρα πολύ και μακάρι να έρθει αυτό το γκολ με τον Ατρόμητο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: