Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ζούκερμπεργκ, βάλε το στάτους πέντε ευρώ!!


Οταν ο Αμερικανός προγραμματιστής σχεδίαζε πριν από λίγα χρόνια το Facebook, πού να ‘ξερε τι ήταν αυτό που θα ακολουθούσε...

Ζούκερμπεργκ, βάλε το στάτους πέντε ευρώ
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
 Ο κόσμος «τρελάθηκε» με το φατσοβιβλίο, ξαφνικά οι εκατοντάδες χρήστες έγιναν χιλιάδες, μετέπειτα εκατομμύρια, δισεκατομμύρια και ποιος ξέρει πού θα φτάσει η καταμέτρηση.

Και μέσω του Facebook, αλλά και του Twitter μετέπειτα, όλοι άρχισαν να γράφουν όσα σκέφτονται. Όλοι, για όλα. Αθλητικά, κοινωνικά, πολιτικά, για τα πάντα. Όλοι έχουν άποψη και θέλουν να «σχολιάζουν» τα πάντα και τους πάντες. Καλά κάνουν και έχουν άποψη όλοι, αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Όχι στην άποψη, αλλά στη βλακεία και την ασχετοσύνη. Κι επειδή είναι τσάμπα το στάτους και η εξυπνάδα ας μπει τιμοκατάλογος… Η εξυπνάδα να πληρώνεται. Να δούμε πόσοι θα συνεχίσουν τις άνευ κόστους ανοησίες.

Αλλά ας κρατήσουμε το αθλητικό του πράγματος. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα το κομμάτι που αφορά τον Ολυμπιακό. Οι. φίλαθλοι του Facebook, οι οποίοι περνάνε από το ΣΕΦ αραιά και που έχουν πάντα κάτι να πουν για τις εμφανίσεις της ομάδας. Βέβαια αυτό σπάνια είναι καλό. Μόνο όταν έρθει κάποιος τίτλος. «Κράξιμο» μετά την ήττα από το Μπιλμπάο πριν από δύο χρόνια με τον Ιβκοβιτς
προπονητή, βέβαια μετά οι ίδιοι ήταν αυτοί που πανηγύριζαν την Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι ίδιοι που έλεγαν τα χειρότερα για παίκτες και προπονητή, τους αποθέωναν με το κλασικό «εγώ τα έλεγα.».
Τα ίδια και επί Μπαρτζώκα. Κράξιμο μετά την κακή εμφάνιση με την Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ, ακόμη περισσότερο κράξιμο μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις στο φαληρικό στάδιο, αλλά μετά την κούπα στο Λονδίνο «Ναι ρε Γιωργάρα, είσαι προπονηταράς, εγώ το έλεγα από την αρχή, ακόμη και τότε που είχαμε χάσει από τη Ζαλγκίρις». Παράνοια.
Η μόδα συνεχίστηκε. Γιατί αυτό όλο δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα άτομα, προπονητή, παίκτες ή ιδιοκτήτες. Κράζουμε για να κράξουμε. Ως Έλληνες γενικότερα. Ποτέ δεν λέμε κάτι καλό για τον απέναντι, μόνο να γκρινιάζουμε ξέρουμε για όλα.
Ετσι, ήρθε η σειρά του Μίλαν Τόμιτς να τα ακούσει. Ο Σπανούλης, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης και οι υπόλοιποι είναι μαθημένοι άλλωστε. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με το απόλυτο στην Ευρωλίγκα, αλλά η facebookογιούχα πηγαίνει σύννεφο.
Και η απορία είναι μια και ξεκάθαρη. Εάν ο Ζούκερμπεργκ είχε βάλει χρέωση στον λογαριασμό του καθενός 5 ευρώ για κάθε στάτους, όλοι αυτοί που «κράζουν» θα συνέχιζαν την κριτική τους;
Υ.Γ. Το ματς δεν αξίζει να σχολιαστεί. Άλλωστε κανένας δεν νοιάζεται να μιλήσει μπασκετικά. Μόνο να κράξει.
Υ.Γ.(1): Ο Μίλαν Τόμιτς ζήτησε ο κόσμος να χαίρεται με τις νίκες. «Οι Ολυμπιακοί πρέπει να χαιρόμαστε με τις νίκες» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: