Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μέξας: «Κακή άμυνα σε όλο το ματς»

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του ΚΑΟΔ σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, παρά την ήττα από τον Άρη (70-74), σύμφωνα με τον Κώστα Μέξα. «Κακή άμυνα σε όλο το ματς», επισήμανε για την ομάδα του.

Μέξας: «Κακή άμυνα σε όλο το ματς»
Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Άρη επί του ΚΑΟΔ (74-70) ο Κώστας Μέξας, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση για φέτος, ενώ επισήμανε πως το παιχνίδι με τους «κίτρινους» χάθηκε εξαιτίας της κακής άμυνας των παικτών του.

«Συγχαρητήρια στον κόουτς και στον Άρη για τη νίκη και την εμφάνιση, εύχομαι καλή συνέχεια. Ήταν ένα δύσκολο ματς και με την επιστροφή του Τόμας έγινε ακόμα δυσκολότερο. Πιστεύω ότι ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε την ποιότητά του στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Η νίκη του Άρη είναι δίκαιη. Έλεγξε το ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εμείς σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε συγκέντρωση, πάθος για τη νίκη, δεν είχαμε όμως καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Άρης μας πλήγωσε πάρα πολύ στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός, κάτι το οποίο περιμέναμε, όπως μας πλήγωσε και η άμυνα του Άρη την οποία δεν είχαμε δει τόσο καλή στα προηγούμενα ματς, ειδικά πάνω στο πικ εντ ρολ. Δεν αντιδράσαμε καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες επιλογές και να πετύχουμε περισσότερους πόντους. Στο τέλος θα μπορούσαμε να κλέψουμε το ματς αν παίρναμε το αμυντικό ριμπάουντ και να έχουμε ακόμα ένα σουτ. Πάντως σε γενικές γραμμές η νίκη του Άρη είναι δίκαιη
».

Όσο για την απόδοση των ξένων παικτών, ο κόουτς του ΚΑΟΔ είπε: «Το πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει στην ομάδα, ξέραμε ότι έχει ρίσκο. Τα παιδιά αυτά θέλουν χρόνο. Η επιθυμία που δείχνουν στην προπόνηση και η προσπάθεια να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και ο χαρακτήρας τους, μας κάνουν να το ξανασκεφτόμαστε. Έχουμε δύο δρόμους. Ή θα επιμείνουμε στο πλάνο ποντάροντας μέσω της δουλειάς, ή θα πούμε δεν πάει άλλο. Εμείς είμαστε κοντά στο πρώτο και δε θα πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ».

Από την πλευρά του, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης παραδέχτηκε κι εκείνος την ανωτερότητα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η ομάδα της Δράμας θα πρέπει να αφήσει πίσω της αυτό το αποτέλεσμα και να ορθώσει εκ νέου το ανάστημά της.

«Ξέραμε από την αρχή ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ τους δύο βαθμούς. Ο Άρης κέρδισε δίκαια και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Από την πλευρά μας δεν μπορέσαμε να κόψουμε τα πολύ καλά επιθετικά στοιχεία που έδειξε ο Άρης στον αγώνα. Το ματς αυτό τελείωσε, καλούμαστε να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε τη συνέχεια όπου μας περιμένουν κι άλλα δύσκολα ματς. Σίγουρα το να χάνεις μέσα στην έδρα σου είναι άσχημο, όμως την επόμενη μέρα φαίνεται ο χαρακτήρας της ομάδας», ήταν τα λόγια του Έλληνα φόργουορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: