Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δικαιοσύνη με… ανατροπή!!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά η Μπάγερν έκανε την ανατροπή και έφτασε στο 2-1 επί της Ντόρτμουντ. Σκόραρε ο Λεβαντόφσκι, μοιραίος για τη Μπορούσια ο Σούμποτιτς.

Δικαιοσύνη με… ανατροπή! (video)
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, στο οποίο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά στην αναμέτρηση της «Allianz Arena» στο τέλος αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν ανώτερη, έχασε ένα... κάρο ευκαιρίες και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, εντούτοις έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ, από την οποία έχει γνωρίσει την μοναδική φετινή της ήττα στο γερμανικό Σούπερ Καπ.

Ο… δωδέκατος παίκτης των Βαυαρών δεν ήταν, όπως συνηθίζεται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κόσμος, αλλά ο Νέβεν Σούμποτιτς. Ο Σέρβος αμυντικός, που αντικατέστησε στο 46’ τον Χούμελς, ο οποίος τραυματίστηκε, ήταν μοιραίος για την ομάδα του, αφού ευθύνεται και στα δύο γκολ. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας και πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, διεύρυναν το αήττητο σερί τους, χάρη στα τέρματα του Λεβαντόφσκι (72’), ο οποίος σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα και του Ρόμπεν (85’ πεν.), ενώ η Μπορούσια, γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της και πρώτη στο Μόναχο, μετά τον Φεβρουάριο του 2010. Πλέον, όσο εξωπραγματικό κι αν φαίνεται, οι Βεστφαλοί βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά το πέρας δέκα αγωνιστικών.

Το ματς:

Το παιχνίδι είχε δαιμονιώδη ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικές διαθέσεις. Η Μπάγερν με το κλασσικό 4-1-4-1 του Πεπ Γκουαρντιόλα, προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει με τους Μίλερ, Γκέτσε, Μπέρνατ και Ρόμπεν, έχοντας στην κορυφή τον Λεβαντόφσκι. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ με τους Κελ-Μπέντερ στον άξονα του 4-2-3-1, ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Καγκάβα, Ρόις, Μικταριάν και Ομπαμεγιάνγκ, που χρησιμοποιήθηκε ως fake εννιάρι από τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους Ιμόμπιλε και Ράμος.

Αυτοί που βρέθηκαν στις εξέδρες της «Allianz Arena», αλλά και όσοι έκαναν τον… κόπο να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, σίγουρα το απόλαυσαν. Οι Βαυαροί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’ με τον Ρόμπεν, που σούταρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά ο Βαϊντενφέλερ βρήκε τη μπάλα, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Η Μπορούσια «απάντησε» στο 9’ με τον Μικταριάν, που έκανε ατομική προσπάθεια και σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Τη… σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών για τους Βαυαρούς πήρε ο Μίλερ (13’ και 16’), αφού, στην πρώτη περίπτωση, επιχείρησε πλασέ που πέρασε άουτ και στη δεύτερη έκανε βολ πλανέ, που μπλόκαρε ο Βαϊντενφέλερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ομπαμεγιάνγκ, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Νόιερ, αλλά στο επόμενο λεπτό, ο Γκαμπονέζος έκανε κούρσα από δεξιά και σέντρα στην μικρή περιοχή, με τον Ρόις να προλαβαίνει τον Μπενατιά και με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Μάνουελ Νόιερ μετά από 689 λεπτά, στα οποία κράτησε ανέπαφη την εστία του, επίδοση που αποτελεί την πέμπτη καλύτερη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί βγήκαν κατά κύματα μπροστά για να ισοφαρίσουν και αρχικά έχασαν διπλή ευκαιρία με Μίλερ και Μπέρνατ στο 35’. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μίλερ έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και στο 39’ ο Ρόμπεν σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά και πάλι το γκολ δεν μπήκε. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη Ντόρτμουντ να προηγείται 1-0, αλλά το σκορ μάλλον αδικεί τη Μπάγερν, που έχασε πολλές κλασσικές ευκαιρίες και πριν, αλλά και μετά το γκολ που δέχθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Ντόρτμουντ, καθώς τη θέση του Χούμελς (τραυματίστηκε) στο κέντρο άμυνας πήρε ο Σούμποτιτς. Η Μπάγερν συνέχισε το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών και αυτή τη φορά, αυτός που έχασε το… άχαστο ήταν στο 51’ ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος μόνος απέναντι από το τέρμα, σημάδεψε το αριστερό πόδι (!) του Βαϊντενφέλερ. Ήδη, οι Βαυαροί μετρούσαν 14 τελικές προσπάθειες, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταφέρει να παραβιάσουν έστω και μια φορά την αντίπαλη εστία. Στο 64’ ήταν η σειρά του Μπενατιά να πιάσει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 67’ ο Αλάμπα σούταρε από μακριά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχιζόταν και ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ. Αυτό έγινε στο 72’ με «θύτη» τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Σούμποτιτς δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, που βρέθηκε μπροστά στον Πολωνό, ο οποίος με μονοκόμματο αριστερό σουτ, έκανε το 1-1 για την Μπάγερν. Ο… εφιάλτης της Ντόρτμουντ δεν είχε τελειώσει. Στο 85’ ο Σούμποτιτς έκανε νέο λάθος σε διώξιμο και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ριμπερί μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόμπεν, ο οποίος έγραψε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Μπενατιά, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Αλόνσο, Λαμ, Μπέρνατ, Ρόμπεν, Μίλερ (81’ Πιζάρο), Γκέτσε (69’ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι (88’ Ρόντε).

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (46’ Σούμποτιτς), Ντουρμ, Μπέντερ, Κελ, Μικταριάν, Καγκάβα (71’ Γκροσκρόιτς), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ (81’ Ράμος). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: