Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Σηκώνει μανίκια ο Σφαιρόπουλος!!

Εποχή Γιάννη Σφαιρόπουλου αρχίζει στον Ολυμπιακό. Σήμερα η πρώτη προπόνηση του 47χρονου τεχνικού με τις ερυθρόλευκες ρίζες. Οι λόγοι που επελέγη, οι συνεργάτες του και οι δύσκολες πρώτες «εξετάσεις».

Σηκώνει μανίκια ο Σφαιρόπουλος
Την πρώτη του προπόνηση ως νέος κόουτς του Ολυμπιακού θα κάνει σήμερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο 47χρονος προπονητής επελέγη από Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να οδηγήσει το «καράβι» κάτι λιγότερο από ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα κι ενώ μεσολάβησε η παρουσία του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο.

Οι λόγοι που επελέγη… προφανείς. Πρόκειται για έναν άνθρωπο εργατικό, που έχει παρουσιάσει έργο τόσο θητεύοντας δίπλα σε μεγάλους προπονητές (από τον Ιωαννίδη και τον Γιαννάκη, μέχρι τον Καζλάουσκας), όσο και παρουσιάζοντας δικό του έργο σε Κολοσσό και Πανιώνιο, νεαρό σε ηλικία αλλά ήδη με αρκετές παραστάσεις στην καριέρα του, αλλά και με ερυθρόλευκες καταβολές. Ο πατέρας του υπήρξε παίκτης του Ολυμπιακού τη διετία 1960-1962, ενώ ο ίδιος διετέλεσε βοηθός στην ομάδα δίπλα σε Καζλάουσκας, Γκέρσον και Γιαννάκη. Τώρα επιστρέφει μετά από μια εξαετία στην ομάδα, πολύ πιο έμπειρος και έτοιμος για την πρόκληση.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη της προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο πλευρό του θα έχει τον Μίλαν Τόμιτς, που επιστρέφει σε ρόλο assistant, όπως και τα άλλα υπάρχοντα μέλη του τεχνικού τιμ, στο οποίο αναμένεται να προστεθεί ο Βασίλης Γεραγωτέλλης. Ο τελευταίος υπήρξε συνεργάτης του Σφαιρόπουλου στον Πανιώνιο, έχε δουλέψει σε Περιστέρι, Πανελλήνιο και ΑΕΚ, ενώ το καλοκαίρι ήταν στο πλευρό του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα μπει στα βαθιά και οι πρώτοι δύο αγώνες του θα είναι σε δύσκολες έδρες. Τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, ενώ την Παρασκευή αναμετράται στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να περάσει άμεσα τη φιλοσοφία του, που πάντα προσαρμοζόταν στις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του ρόστερ που είχε στα χέρια του. Σαν προπονητής είναι λάτρης της δουλειάς και της πειθαρχίας, χωρίς ωστόσο να «καταπνίγει» το ατομικό ταλέντο των παικτών και να τους στερεί τις ελευθερίες. Δίνει έμφαση στην άμυνα, ενώ παράλληλα δουλεύει πολύ με τα νέα παιδιά. Το απέδειξε και στον Πανιώνιο, καθώς επί των ημερών του αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές οι Παππάς και Γιάνκοβιτς, ενώ ο Αγραβάνης πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: