Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Μαντάρα...!!

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ηλία Σπάθα που τα έκανε μαντάρα με τις λανθασμένες αποφάσεις του και άφησε με 10 παίκτες τους Αρκάδες.

Μαντάρα...
Δεν βλεπόταν… Ούτε το ματς, ούτε ο Ολυμπιακός. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα και έμειναν στο 0-0, με τον Ηλία Σπάθα να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

Με την άδικη αποβολή του Μάσα στο 43’ που άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο και με τις αποφάσεις τόσο του ίδιου, όσο και των βοηθών του, που προκάλεσαν αρκετές φορές τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Αρκάδων, που όμως ήταν ψυχωμένοι και πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Μήτρογλου είχε τις καλύτερες ευκαιρίες των Πειραιωτών, με τον Μίτσελ να μοιάζει απογοητευμένος με την συνολική εμφάνιση των παικτών του, κάτι το οποίο φάνηκε και με τις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αποδοκιμασίες στο φινάλε από την εξέδρα και ένταση ανάμεσα σε Μιλιβόγεβιτς και Μπαράλες πριν φύγουν για τα αποδυτήρια.

inner

Υπάρχει και ματς… Το ροτέισον ήταν επιβεβλημένο για τον Μίτσελ δεδομένων των απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Ο Κώστας Φορτούνης πήρε ξανά φανέλα βασικού και από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες ενέργειες των «ερυθρολεύκων».
Προσπάθησε να απλώσει το παιχνίδι τους, ενώ δεν δίστασε να πάρει πάνω του επιθετικές προσπάθειες, με τον Κοσίτσκι όμως πάντα σε ετοιμότητα. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς την εστία του, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ενώ είχε σοβαρά παράπονα για την διαιτησία.

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή, δεν είχαν όμως τον τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Έπρεπε να μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο το πρώτο μέρος για να απειλήσουν σοβαρά. Αρχικά με το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Μήτρογλου και στην επόμενη φάση με τον Έλληνα επιθετικό να κάνει το σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κι ενώ το ματς όδευε στο ημίχρονο ο Ηλίας Σπάθας εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αποβάλλοντας τον Μάσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» κι ενώ δεν φαίνεται να είχε καμία πρόθεση να εκμαιεύσει το φάουλ. Μια απόφαση που ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες και υποχρέωσε τον Αστέρα σε ακόμα πιο παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος.

inner

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του, και άλλες φορές με ορθολογικό τρόπο κι άλλες με ανορθόδοξο τρόπο έψαξε το γκολ. Μάταια όμως. Οι παίκτες του Αστέρα κρατούσαν... ηρωικά αν και με παίκτη λιγότερο. Ο Μήτρογλου επιχείρησε να το πάρει πάνω του, αλλά η φιλόδοξη προσπάθειά του από 35 μέτρα, να εκμεταλλευτεί την έξοδο του Κοσίτσκι, δεν καρποφόρησε.

Ο Μίτσελ έκανε τις κινήσεις από τον πάγκο, όμως ούτε αυτές αντέστρεψαν την κατάσταση. Κι ο Ισπανός έμοιαζε απογοητευμένος από την προσπάθεια των παικτών του. Ούτε η τελευταία απέλπιδα του Μήτρογλου έφερε το γκολ στο φινάλε και κάπως έτσι το ματς "κόλλησε" στο 0-0.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (74’ Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Γιαννιώτας (46’ Τσοκάνης), Πάρα (81’ Μπαράλες).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Φερνάντες, Μπακασέτας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (57’ Ντουρμάζ), Κασάμι (74’ Διαμαντάκος), Φορτούνης (66’ Φουστέρ), Ντοσεβί, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Σιόβας, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κοντιζάς (Πειραιά)
4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης» *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: