Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τα κέρδη του ΠΑΟΚ και τα παλικάρια της Βέροιας!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον Sportdog για την επιστροφή του Γκαρσία και τα ρίσκα που πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Κέρκυρα, ενώ σχολιάζει την αντρίκια νίκη της Βέροιας στα Πηγάδια!
Όταν έχεις τρεις σερί αγώνες στην έδρα σου, θα πρέπει να διατηρείς τον βαθμό συγκέντρωσης στα επίπεδα που πρέπει. Απέναντι στη Κέρκυρα, στο πρώτο από τα τρία,  ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε δέκα λεπτά για να πετύχει τρία πανέμορφα γκολ και να το αφήσει πίσω του χωρίς κόστος. Μόνο με κέρδη. 
Κέρδος είναι το τρίποντο, κέρδος είναι το ότι βγήκαν φάσεις πολύ υψηλού επιπέδου, κέρδος ήταν ο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός είναι καλά και ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται ακόμη. 
Όταν ο ΠΑΟΚ έχει τη μπάλα στα πόδια του, είναι λογικό να μπορεί να χαίρεται που έχει τον Γκαρσία μαζί του. Στον αγώνα κυπέλλου που έρχεται πάντως, απέναντι στον Λεβαδειακό, ούτε τόσο μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας θα έχει, ούτε τόσα ρίσκα θα μπορέσει να πάρει η ομάδα του Δώνη. 
Ούτε ο Κατσουράνης δεν θα μπορεί να σουλατσάρει στα χαφ ως στόπερ, ούτε ο Σαλπιγγίδης θα ξεκινάει ως δεξιός χαφ και όταν θα γίνεται φορ δεν θα χρειάζεται να τον καλύπτει ο Λόρενς. 
Ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Κέρκυρα μπορούσε να πάρει ρίσκα, τον έπαιρνε και του βγήκαν, με αποτέλεσμα να καθαρίσει εύκολα. Την Πέμπτη είναι άλλο παιχνίδι και κακά τα ψέματα, η Κέρκυρα έκανε μία κλασική ευκαιρία με τον Γκέσιο από λάθος του Λίνο, μία καλή φάση με τον Γιάντση που έβγαλε ο Ιτάνζ, ένα γκολ και μία φάση που ήταν πέναλτι, στο τράβηγμα του Κλάους στον Έντερ. Απλά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει βάλει άλλα τρία γκολ, αλλά εγώ στέκομαι στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας απέναντι σε έναν ακίνδυνο – θεωρητικά αντίπαλο. 
Βέβαια, οι φάσεις της Κέρκυρας ήρθαν μετά το 3-0 και ουσιαστικά στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, αλλά νομίζω πως ακόμη και ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ έκανε οικονομία δυνάμεων έχοντας παιχνίδι ενδιάμεσα, ήταν λανθασμένος. 
Σε ατομικό επίπεδο ο Σάλπι βρήκε τρεις φορές δίχτυα, τις δύο μέτρησε το γκολ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως και το ότι ήταν σε πολλές φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή με πολλούς συμπαίκτες του. 
Όταν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή όπως σήμερα, με δυσκολότερους αντιπάλους, τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε πως εξελίσσεται. Ο Κλάους πέτυχε άλλο ένα γκολ, φτάνοντας τα 19 στη σεζόν, ενώ είχε και ασίστ σε ένα σχετικά αθόρυβο παιχνίδι του, που κινήθηκε και αρκετά εκτός περιοχής. Ενώ και πάλι ο Αποστολόπουλος ήταν πολύ σοβαρός και αποτελεσματικός. Αμυντικά και επιθετικά. 
Το φαινόμενο Λίνο, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάνει εκπληκτική – γεμάτη – σεζόν στα 36 του χρόνια, αντέχει, κερδίζει δικαιολογημένα συμβόλαιο ενός έτους ακόμη και κανένας δεν μπορεί να πει κουβέντα. Ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται να ψάχνει για δύο αριστερούς μπακ. 
Στη συνέντευξη Τύπου, έγινε κουβέντα και για το περιβόητο βίντεο. Ο Δώνης αρνήθηκε πως έχει σχέση με αυτό και άφησε ένα υπονοούμενο για το ότι πολλοί που καλούνται να σχολιάζουν αυτό που βλέπουν, μάλλον δεν το καταλαβαίνουν. Και δεν μπορώ να πω πως έχει άδικο. Το καμπανάκι για τον Τύπο περισσότερο χτύπησε.
Τέλος, δεν μπορώ παρά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στα λιοντάρια της Βέροιας που με παίκτη λιγότερο νίκησαν την πολύ φορμαρισμένη Ξάνθη. Παλικαρίσια, αντρικά, αρσενικά. Μου είναι αδιανόητο να πέσει αυτή η ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλή και μάλλον πλήρωνε μέχρι τώρα την υψηλή της αυτοπεποίθηση, παίρνοντας ρίσκα που της γυρνούσαν μπούμερανγκ.
Επειδή παραδοσιακά θέλω η βόρεια Ελλάδα να έχει πολλές ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, αυτά τα γνήσια Μακεδονόπουλα όπως ο Ολαϊτάν, ο Κόσλει, ο Γκιγιέρμο, ο Ορέστες και ο Λόπεζ, να συνεχίσουν την καλή προσπάθεια και να μη κρατηθούν στη κατηγορία. 
Ο επόμενος αγώνας είναι πάρα πολύ κρίσιμος για την Βασίλισσα και της εύχομαι ότι καλύτερο.  
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: