Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Όσο μπορεί, θα «κυνηγάει» η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Τσέλσι εντός έδρας για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και επανέφερε την διαφορά στους 12 βαθμούς από τη Γιουνάιτεντ.

Όσο μπορεί, θα «κυνηγάει» η Σίτι
Το λιγότερο που έπρεπε να κάνει, ήταν να διατηρήσει τη διαφορά από την κορυφή στους 12 βαθμούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Τσέλσι στο μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και έδειξε στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ ότι δεν θα την αφήσει να κάνει μόνη της παιχνίδι στην «κούρσα» του φετινού τίτλου.


Γιάγια Τουρέ και Κάρλος Τέβεζ πέτυχαν τα γκολ των «πολιτών», που από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκονταν στο -15, αλλά κατάφεραν να… διορθώσουν όσο μπορούσαν, την κατάσταση.

Χαμένο πέναλτι για τους Λονδρέζους στο 52ο λεπτό από τον Φρανκ Λάμπαρντ που έμεινε έτσι στα 199 με τη φανέλα των «μπλε» και του λείπουν τρία για να βρεθεί στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου όλων των εποχών.

Το ματς:

Οι δεκαπέντε πόντοι της διαφοράς από την κορυφή ήταν πολλοί και έπρεπε να μειωθούν. Με αυτό το σκεπτικό και με περίσσια αποφασιστικότητα μπήκε στο γήπεδο η Μάντσεστερ Σίτι, πιάνοντας την Τσέλσι απ’ το «λαιμό». Οι «πολίτες» μετέτρεψαν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι σε επιθετικό μονόλογο.

Ο Πετρ Τσεχ, ωστόσο, ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Το έκανε με εκπληκτικό τρόπο στην κεφαλιά του Νάστασιτς στο 15’, «τρόμαξε» τον Αγουέρο σε τετ-α-τετ με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να μην προλάβει ποτέ τη μπάλα στην προσπέραση, ενώ στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ρόντουελ απείλησε ξανά με το κεφάλι για να δει τον πορτιέρο των «μπλε» να… μπουκώνει τη μπάλα. Οι Γιάγια Τουρέ και Τζακ Ρόντουελ είχαν κερδίσει στη «μάχη» του κέντρου, με τους Ραμίρεζ και Λάμπαρντ να μην καταφέρνουν να βγάλουν την Τσέλσι από το μισό της γήπεδο. Στο 39’, ο Κέιχιλ έσωσε με το κεφάλι ένα δυνατό σουτ του Ζαμπαλέτα στην κίνηση και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό. Και πάλι η Σίτι είχε το πάνω χέρι, αλλά η Τσέλσι επέλεξε να τρέξει περισσότερο και να ρισκάρει με αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 50ο λεπτό, ο Μπα κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Χαρτ, όμως ο Άγγλος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Λάμπαρντ που ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μαντσίνι έριξε στη «μάχη» και τον Τέβεζ βγάζοντας τον Ρόντουελ και ευτυχώς για τους «πολίτες», κάθε μπαλιά που έφυγε από τα πόδια του Σίλβα ήταν… κίνδυνος – θάνατος για τους «μπλε». Σε μια από αυτές, ο Αγουέρο απέναντι βγήκε απέναντι από τον Τσεχ, αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει «παγώσει» το «Etihad» στο 62’, με τους Ραμίρεζ και Ιβάνοβιτς να βγάζουν ταχύτατη αντεπίθεση, όμως τον Βραζιλιάνο να καθυστερεί και τον Κόλο Τουρέ να κόβει. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο αδερφός του Κόλο, Γιάγια, άφησε σαν… σταματημένους πίσω του δύο αντιπάλους και μπροστά από τον Κέιχιλ, πλάσαρε με το δεξί από πλάγια θέση για το 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να πάρει να αφήσει την άμυνα και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ανέβηκε αρκετά, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Κάρλος Τέβεζ να «κεραυνοβολεί» τον Τσεχ στο 85ο λεπτό για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κ. Τουρέ, Νάστασιτς, Μίλνερ, Γκαρσία, Ρόντουελ (54’ Τέβεζ), Σίλβα (92’ Λέσκοτ), Γ. Τουρέ, Αγουέρο (90’ Νασρί)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ (68’ Όσκαρ), Μάτα, Μίκελ (81’ Τόρες), Αζάρ (68’ Μόουζες), Μπα


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: