Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μοδέστο: «Να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στην Ευρώπη»

Τους στόχους του Ολυμπιακού μετά τον αποκλεισμό από το Europa League εξέφρασε ο Φρανσουά Μοδέστο, τονίζοντας πως πλέον θα επικεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Μοδέστο: «Να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στην Ευρώπη»
Την επιθυμία να ξεχάσουν ό,τι έγινε στην Ευρώπη και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο εξέφρασε ο Φρανσουά Μοδέστο.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε πως η ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Champions League ήταν καλύτερη από αυτή στο Europa League.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη στη ρεβάνς με τη Λεβάντε, δηλώνοντας την απογοήτευσή των παικτών του Ολυμπιακού που δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους φίλους της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το αν το γεγονός πως ακολουθεί άμεσα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ανακάμψει μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό:
«Σίγουρα, αν και πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις, το πρωτάθλημα με το Europa League, είναι θετικό για εμάς ότι ακολουθεί άμεσα παιχνίδι. Μπορούμε άμεσα να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας εκεί.
Να ξεχάσουμε το τι έγινε στην Ευρώπη, μαθαίνοντας ωστόσο απ' τα λάθη μας και προσπαθώντας να τα βελτιώσουμε. Γιατί αυτή είναι η ουσία μίας ομάδας, να βελτιώνεται διαρκώς και να γίνεται καλύτερη. Αν και έχουμε μεγάλη διαφορά απ' τους αντιπάλους μας στο πρωτάθλημα, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Να πάρουμε τις νίκες που απαιτούνται, ώστε και μαθηματικά να κατακτήσουμε τον τίτλο. Και εν συνεχεία, επειδή είμαστε Ολυμπιακός, να κοιτάξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε και το κύπελλο για να φθάσουμε στο νταμπλ».

Για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού σε Champions και Europa League:
«Σίγουρα, η ευρωπαϊκή μας παρουσία σε ότι αφορά στο Champions League δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Καταφέραμε μία καλή προσπάθεια και ουσιαστικά για ένα αποτέλεσμα δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ παιχνίδια. Μαζέψαμε εννέα βαθμούς, όσους και πέρυσι. Ο απολογισμός ήταν θετικός. Τερματίσαμε στην τρίτη θέση παρά τους εννιά βαθμούς και συνεχίσαμε στο Europa League, όπου δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς. Δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε και όπως τα θέλαμε. Αντιμετωπίσαμε μία έμπειρη και καλή ισπανική ομάδα, η οποία κάθε εβδομάδα παίζει στο πρωτάθλημά της με πολύ καλούς αντιπάλους. Ξέρει πώς να τους χειριστεί. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πολλές ατυχίες, αλλά και τη διαιτησία εναντίον μας. Το έχουμε αναφέρει αυτό και στο παρελθόν. Και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επανέλθουμε από το 3-0 του πρώτου αγώνα».

Για τον κόσμο και το πόσο πίστεψε στην ανατροπή στον επαναληπτικό με τη Λεβάντε:
«Ήταν πραγματικά φανταστικό αυτό που ζήσαμε σε ότι αφορά στον κόσμο. Το εισπράξαμε ότι ο κόσμος πίστευε στην ανατροπή και θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο, να τους ευχαριστήσουμε. Απ' την εμπειρία που έχω απ' τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί, δεν πιστεύω ότι θα το έβλεπα κάπου αλλού αυτό. Να έχουμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και στη ρεβάνς το γήπεδο να είναι γεμάτο. Ο κόσμος να δείχνει τόσο ενθουσιασμό, να μας ενθαρρύνει σε όλο το ματς. Θέλω προσωπικά εγώ, αλλά ξέρω πως και οι συμπαίκτες μου νιώθουν το ίδιο, να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ. Να τους πως ξανά πως είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να τους δώσουμε τη χαρά που περίμεναν να δουν από εμάς στο παιχνίδι αυτό».

Για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Άρη:
«Σίγουρα, ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το διαπιστώσαμε και στο πρώτο παιχνίδι που δώσαμε στον πρώτο γύρο, όπου το αποτέλεσμα ήταν 2-2. Είναι μία ομάδα με ταχύτητα. Διαθέτει νέους ποδοσφαιριστές, με πολύ ενθουσιασμό. Απ' την πλευρά μας πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή για αυτό το παιχνίδι. Και στην προηγούμενη αγωνιστική, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Διαπιστώσαμε πως ο αντίπαλος μας είναι πολύ καλός. Γενικά ως Ολυμπιακός και ως μεγάλη ομάδα που είμαστε, πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους που βρίσκουμε απέναντί μας σε κάθε αγωνιστική. Γιατί μόνο έτσι θα φθάνουμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος απ' τη νίκη».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο, ενόψει των εγχώριων υποχρεώσεων:
«Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και ότι περνάει απ' το χέρι μας για να φθάσουμε και φέτος στο νταμπλ, όπως το κάναμε και πέρυσι. Ξέρουμε ότι αυτό θα τους δώσει μεγάλη χαρά. Και θέλουμε να τους προσφέρουμε αυτή τη χαρά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με πείσμα, με πάθος, με πολύ θέληση για να φθάσουμε στο στόχο μας, έτσι ώστε να τους κάνουμε χαρούμενος. Θα προσπαθούμε πάντα να τους φέρνουμε όσο πιο κοντά μας γίνεται, για να παίρνουμε δύναμη απ' τη στήριξή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: