Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δώνης: «Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε»

Ικανοποιημένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Κέρκυρα (3-1) έμεινε ο Γιώργος Δώνης, ωστόσο τόνισε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση.

Δώνης: «Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε»

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Μέχρι το 60' ήμασταν καλοί, κάναμε πολλές φάσεις, είχαμε καλό ρυθμό, το πιο πιθανό είναι ότι χαλαρώσαμε και δώσαμε κάποια πράγματα στον αντίπαλό μας. Αυτό που μένει, είναι ότι το καλό διάστημα ήταν μεγαλύτερο και φτάσαμε σε μια άνετη νίκη. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μεγαλύτερο σκορ, αν ήμασταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Έχουμε 5-6 παιχνίδια στη σειρά και αυτό μπορεί υποσυνείδητα να λειτουργεί ανασταλτικά στην πορεία των δύο ημιχρόνων».

Για την αλλαγή θέσεων Σαλπιγγίδη - Λόρενς, που συνδυάστηκε με τα γκολ, όπως και κόντρα στον ΟΦΗ: «Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, γενικώς δεν πιστεύω ότι είναι σύμπτωση. Με τον τρόπο που έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας, προτιμότερο να είναι γεμάτη η περιοχή μας και ειδικά ο Λόρενς έχει τη δυνατότητα να πάει προς τα μέσα, να υποδεχτεί πολλές μπάλες».

Για την επιστροφή του Γκαρσία: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι, η ποιότητα είναι δεδομένη και μακάρι να είναι σε νορμάλ κατάσταση όπως πέρσι, γιατί σε παιχνίδια, που έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας, θέλουμε την ποιότητα και την προσωπικότητά του».

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Είναι γενικό το φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν συμβαίνει μόνο σε μας. Και σε άλλα γήπεδα, όπως και στον Ολυμπιακό, τα γήπεδα δεν είναι γεμάτα. Είναι κοινωνικό το φαινόμενο και δεν έχει να κάνει με το αν μια ομάδα παίζει καλά ή όχι και το αν είναι μέσα στους στόχους της ή όχι. Ρεαλιστικά, εμείς είμαστε μέσα στους στόχους μας. Είναι γενικό το φαινόμενο, δεν έχει σχέση με το αν η ομάδα μας προσελκύει ή όχι τον κόσμο. Όταν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα πρέπει να είσαι πάντα δίπλα στην ομάδα».

Για την εμφάνιση του Σαλπιγγίδη: «Για κάθε επιθετικό είναι σημαντικό να σκοράρει, θέλουμε να συμμετέχουν πολλοί παίκτες στο σκοράρισμα. Ακόμη και στο γκολ που ακυρώθηκε, ο τρόπος που φτάνουμε ως εκεί δείχνει ότι συμμετέχουν πολλοί παίκτες. Είναι ανάγκη, οι παίκτες να είναι καλά και ψυχολογικά, γιατί έρχονται πολλά παιχνίδια».

Για να αν θα έρθουν οι νίκες στα 3 ματς σε 8 μέρες: «Είναι βασικό να μην κοιτάς μακριά. Να σκέφτεσαι το επόμενο, αυτό κάνουμε, τώρα έχουμε τον Λεβαδειακό. Είναι άλλη διοργάνωση και σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε 5 λεπτά, γιατί μπορεί να μείνεις εκτός διοργάνωσης. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως πρέπει να είμαστε καλοί και στην αμυντική λειτουργία. Είναι ένα κομμάτι, που δεν κοιτάμε ιδιαίτερα στην έδρα μας, στο βαθμό που θα έπρεπε».

Για τις αλλαγές στη θέση του δεξιού μπακ: «Κοιτάμε μέχρι το καλοκαίρι να δώσουμε ευκαιρίες στους δύο νεαρότερους. Αν είναι απαραίτητος ο Έτο, θα παίξει, δεν τίθεται θέμα. Στο ΟΑΚΑ ήταν άλλη η σκέψη μου για Έτο. Ήταν ένα παιχνίδι, που πήγε στη δύναμη και στις μεγάλες μπάλες και σ’ αυτό το κομμάτι είναι καλύτερος ο Έτο. Σκέφτομαι λίγο και την πορεία των πέντε παιχνιδιών που έχουμε κάθε 3-4 μέρες και ανάλογα αποφασίζω».

Για το βίντεο με τις 12 επιθέσεις κόντρα στην ΑΕΚ, που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ: «Ο υπεύθυνος τύπου να απαντήσει. Εμένα με καλύπτει η δουλειά, που κάνουν οι παίκτες. Όσοι εκτελούμε ένα ρόλο, οι προπονητές, οι παίκτες, οι δημοσιογράφοι, πρέπει να αξιολογούμε σωστά αυτό που βλέπουμε. Πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Γενικώς υπάρχει μια διαφορά στο κανάλι της ΠΑΕ Προβάλλονται και προπονήσεις, κάποια πράγματα που κάνουμε, που θα μπορούσα να μην το επιτρέψω, για να μη βλέπουν το ασκησιολόγιό μας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι φίλαθλοί μας μπορούν τι γίνεται στην προπόνηση και να αξιολογούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: