Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Ανόμοιο να συγκρίνουμε Τοροσίδη-Σαλίνο»

Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση ανάμεσα στους Βασίλη Τοροσίδη και Λεάντρο Σαλίνο, έστω και αν θεωρητικά αγωνίζονται στην ίδια θέση, τόνισε ο Νέλσον Καλντέιρα.

«Ανόμοιο να συγκρίνουμε Τοροσίδη-Σαλίνο»
Ο βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ, μιλώντας στη «Real News», «σκιαγράφησε» τα προσόντα των δύο παικτών και επισήμανε πως ο Βραζιλιάνος μπακ της Μπράγκα, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι «ερυθρόλευκοι», είναι πιο κοντός και βγάζει περισσότερη ενέργεια από τον Έλληνα μπακ. Επίσης, είναι τρομερά γρήγορος, τεχνίτης και προστατεύει καλά την μπάλα με το σώμα.

Αναλυτικά: «Κατ΄ αρχήν, δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με τον Τοροσίδη. Είναι πιο κοντός και με διαφορετικό στιλ. Κατά τη γνώμη μου, είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Βγάζει τρομερή ενέργεια, τρομερή ένταση στο γήπεδο. Η ομάδα ακολουθεί αναγκαστικά τον ρυθμό του. Αρχικά, έπαιζε στον άξονα στην Μπράγκα. Όταν τραυματίστηκε ο Μπαϊάνο, το δεξί μπακ, αναγκαστήκαμε να τον χρησιμοποιήσουμε εκεί. Και ήταν πραγματικά καταπληκτικός. Ήταν παρών και αποφασιστικός σε όλα τα σπουδαία ματς της Μπράγκα, από τους παίκτες "κλειδιά".

Είναι πολύ γρήγορος και καλός τεχνικά, αν και όχι όσο περιμένει κανείς από ένα Βραζιλιάνο. Μπορεί να βγάλει σωστές κοντινές πάσες, αλλά και εξαιρετικές σέντρες στην αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά, ξέρει να προστατεύει την μπάλα.

Συνδυάστηκε πολύ καλά στην Μπράγκα με τον Αλαν που είχε μπροστά του. Επαναλαμβάνω, δεν είναι Τοροσίδης. Ο Σαλίνο είναι καλύτερος επιθετικά. Μπορεί, επίσης, να κάνει διαγώνια κίνηση προς τον άξονα και να σουτάρει ή να βγάλει κάθετες πάσες. Καλύπτει ωραία τον χώρο. Νομίζω θα αρέσει πολύ στον κόσμο του Ολυμπιακού, αν, όντως, έρθει στην Ελλάδα. Έχει χαρακτήρα νικητή. Δεν κρύβεται, του αρέσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: