Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Δράκος» Τζάκσον!

Χάρη στον Τζάκσον Μαρτίνεζ πήρε τη νίκη κόντρα στη Ρίο Αβε η Πόρτο.

«Δράκος» Τζάκσον
Οι «δράκοι» νίκησαν με 2-0 την αντίπαλό τους στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν προσωρινά μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τι θα κάνει η Μπενφίκα την Κυριακή κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, ελπίζοντας σε «γκέλα» των «αετών».

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League και περιμένουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα Κυριακή και Δευτέρα.

Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν πέναλτι με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, ο Αουγκούστο στο 38’ εκμεταλλεύτηκε μια αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο 45΄,όμως, ο Μαρσέλο έκανε χέρι, δόθηκε ξανά πέναλτι και ο Κολομβιανός ευστόχησε αυτή τη φορά στο 45’ +2’ για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη, η πίεση των «δράκων» καρποφόρησε στο 76', όταν ο Μαρτίνεζ, μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Οταμέντι, Κουινόνες, Φερνάντο, Ντεφούρ, Βαρέλα (87’ Κάστρο), Μουτίνιο, Ιζμαϊλοφ (45’ +2’ Ροντρίγκεζ), Τζάκσον Μαρτίνεζ


Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε της Γκιμαράες η Μπράγκα στην έδρα της 3-2, αφού προηγήθηκε με 3-0. Έτσι, μείωσε προσωρινά στον ένα βαθμό από την τρίτη θέση και ελπίζει πως η διαφορά της από την Πάσος Φερέιρα δε θα αυξηθεί στο «Ντα Λουζ». Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -4 από τις προνομιούχες θέσεις.

Ο Εντερ στο 43΄, ο Βινίσιους στο 53’ και ο ξανά ο Εντερ στο 59’ σκόραραν για τους φιναλίστ του Europa League του 2011. Μείωσαν οι Ολιβέιρα στο 79’ και Σουντάνι στο 86’, ενώ στο 92’ αποβλήθηκε ο Ελντερσον για τους γηπεδούχους.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Κιμ, Σαλίνο, Βινίσιους, Ελντερσον, Μάνια, Κουστόδιο, Ούγκο Βιάνα, Ζοάο Πέδρο (71’ Μπαρμπόσα), Μοσορό (71’ Ρούμπεν Αμορίμ), Αλαν, Εντερ (75’ Ζοσέ Λουίς)


Ξέφυγε οριστικά από τις τελευταίες θέσεις η Σετούμπαλ, επικρατώντας με 1-0 της Μπέιρα Μαρ στην έδρα της και την άφησε στην προτελευταία θέση.



Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εστορίλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1
(34’Τζέφερσον, 40’ Βιτόρια, 78’ Εντουάρντο- 5’ Φαν Βολφσβίνγκελ)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σετούμπαλ-Μπέιρα Μαρ 1-0

Μπράγκα-Γκιμαράες 3-2

Πόρτο-Ρίο Άβε 2-1

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μορεϊρένσε-Ζιλ Βιθέντε (18:00)

Νασιονάλ-Ολιανένσε (18:00)

Μπενφίκα-Πάσος Φερέιρα (21:15)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο (22:00)


Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Μπέιρα Μαρ-Μπενφίκα
Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ
Γκιμαράες-Ακαντέμικα
Μαρίτιμο-Μορεϊρένσε
Ολιανένσε-Μπράγκα
Πάσος Φερέιρα-Σετούμπαλ
Ρίο Άβε-Εστορίλ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: