Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ξέρεις εσύ…!

Το έχει κάνει πολλές φορές. Και μπορεί να το επαναλάβει στη Ζένιτσα το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στη Βοσνία. Η Εθνική δεν χρειάζεται οδηγίες αφού ξέρει καλά τον τρόπο να παίρνει διπλά πρόκρισης.

Ξέρεις εσύ…

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα μεγάλα «διπλά» που αποτελούν τον οδηγό για τη γαλανόλευκη:

07/06/2003: Ισπανία-Ελλάδα 0-1
(42’ Γιαννακόπουλος)

Το έπος του 2004 άρχισε κάπως έτσι… Οι ήττες από Ισπανία στη Λεωφόρο και Ουκρανία στο Κίεβο είχαν κόψει τα φτερά της ελληνικής ομάδας. Οι νίκες επί της Αρμενίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν αρκούσαν για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Υπεραρκετή αποδείχτηκε, ωστόσο, αυτή που πέτυχε η Εθνική τον Ιούνιο του 2003 στη Σαραγόσα. Το σουτ του Γιαννακόπουλο στο 42ο λεπτό άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση με τη γνωστή σε όλους… ιστορική συνέχεια.

17/10/2007 Τουρκία-Ελλάδα 0-1
(79’ Αμανατίδης)

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τη συντριβή στο «Καραϊσκάκη» με 4-1, που αντιμετωπίστηκε ως εθνική… ντροπή από ορισμένους που έμπλεξαν ποδόσφαιρο και πολιτική, η Εθνική ταξίδεψε στην Πόλη απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο. Κάνοντας ένα τακτικά υποδειγματικό παιχνίδι στο φλεγόμενο «Αλί Σάμι Γεν» και με σκόρερ τον Γιάννη Αμανατίδη στο 79’ πέτυχε όλους τους στόχους της: νίκη (0-1), πρόκριση στο Euro 2008, εκδίκηση…

18/11/2009 Ουκρανία-Ελλάδα 0-1
(31’ Σαλπιγγίδης)

Το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ με την Ουκρανία «μούδιασε» το ελληνικό κοινό στο ΟΑΚΑ. Το μονοπάτι για τα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής άρχισε να φαντάζει με στενωπό, αφού η ρεβάνς στο Ντόνετσκ ήταν πολύ δύσκολη. Όμως η Εθνική δεν μάσησε: ούτε από τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ούτε από την παγωνιά, ούτε από τη νέα γρίπη που είχε βάλει σε καραντίνα τη μισή χώρα. Μία κάθετη του Γιώργου Σαμαρά, ένα υποδειγματικό πλασέ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 31’ και… φύγαμε για Νότιο Αφρική.

11/10: Γεωργία-Ελλάδα 1-2
(19’ Ταργκαμάντζε-79’ Φωτάκης, 85’ Χαριστέας)

Η μισή δουλειά είχε γίνει στο «Καραϊσκάκη» με τη νίκη 2-0 επί της Κροατίας. Για να σφραγιστεί, ωστόσο, το εισιτήριο για το Euro 2012, χρειαζόταν ένας βαθμός στο φινάλε των προκριματικών απέναντι στη Γεωργία. Το γκολ του Ταργκαμάντζε στο 19’ γέμισε άγχος τους διεθνείς. Όμως και πάλι βρήκαν το δρόμο για τα τελικά. Η οβίδα του Γιώργου Φωτάκη στο 79’ έφερε την Ελλάδα σε τροχιά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο Άγγελος Χαριστέας στο 85’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της τελευταίας μεγάλης πρόκρισης της Εθνικής. Μέχρι την επόμενη… πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: