Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τον «σκότωσε» στα δύο στενά!

Μετά από δυο παρατάσεις, τα Τρίκαλα επικράτησαν του Κόροιβου 102-93 στη θεσσαλική πόλη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη.

Τον «σκότωσε» στα δύο στενά
Τα Τρίκαλα επικράτησαν 102-93 του Κόροιβου στην έδρα τους στη δεύτερη παράταση (κ.α. 67-67, πρώτη παρατ. 83-83), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, όπως συμβαίνει και με τον αντίπαλό τους από την περασμένη εβδομάδα.

Το ματς πέρασε από «σαράντα κύματα» και ενώ την περισσότερη ώρα τα Τρίκαλα είχαν το προβάδισμα, όμως στη δεύτερη παράταση βρήκαν τον τρόπο να φτιάξουν ένα σερί και να πάρουν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κατζί με 26 και Ινγκραμ με 17 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Ρόμπερτ με 23 πόντους.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν από την αρχή τις λύσεις και προηγήθηκαν με +5 και με +7, χάρη στις επινοήσεις των ξένων παικτών τους. Ο Μπόουι έφερε το 11-2 και φαινόταν πως τα Τρίκαλα θα «καθάριζαν» την αναμέτρηση. Ένα σερί 5-0 του Κόροιβου έφερε το -6 για τους νεοφώτιστους και το 16-7, όμως ένα νέο σερί 10-0 των νεοφώτιστων τους έφερε στο +1, χάρη στους Αμερικανούς τους και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τα Τρίκαλα με τον Ινγκραμ.

Στη αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, όμως γενικά υπήρχε μια εκατέρωθεν αστοχία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Ο Ντέιβις έδωσε αρχικά ένα +4 στον Κόροιβο και με τα διάφορα σερί αμφοτέρων, τα Τρίκαλα έφτασαν στο +3, όμως δέχτηκαν την ισοφάριση με το τρίποντο του Γιαννακίδη. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερα ριμπάουντ και περισσότερες ασίστ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερα ποσοστά στα σουτ. Έτσι, το ισόπαλο 31-31 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό και αναπόφευκτο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να στηρίζονται επιθετικά στους Μπόουι και Κατζί και τους φιλοξενούμενους στους Ρόμπερτ και Ντέιβις. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με +4 και πλέον διατηρούσαν ένα +2 με +4 από εκείνο τα διάστημα και μέχρι το 29’, όμως εκεί ο Κόροιβος έκανε ένα σερί 5-0 και προηγήθηκε με +1, χάρη στον Ρόμπερτ, όμως ένα νέο σερί των Τρικάλων 4-0 τα βοήθησε να ολοκληρώσουν το τριαντάλεπτο στο +4.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, τα Τρίκαλα απέκτησαν ένα +6 και ένα +8 με τους ξένους τους, με τον Δεληγιάννη να τη φέρνει στο +9. Ο Ινγκραμ έφερε το +10, χάρη στην υπεροχή σε ριμπάουντ και ασίστ για τους γηπεδούχους, όμως τα καλά ποσοστά των φιλοξενούμενων τους βοήθησαν να μειώσουν στο -5 και στο -2 με τον Αγγελόπουλο. Ο Τσούπκοβιτς ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει στο 38’39’’. Στο τελευταίο μισό λεπτό, ο Ρόμπερτ σημείωσε καλάθι και πήρε φάουλ, ισοφαρίζοντας στα 6’’ και οι Ματαλόν και Μαγκέτι αστόχησαν διαδοχικά στα τελευταία σουτ, οπότε οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στην έναρξη της παράτασης, τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με +5 δυο φορές με Κατζί και Τσούπκοβιτς και κατάφεραν να διατηρούν ένα +2 με +4 μέχρι το 43’52’’, όταν ο Κόροιβος ισοφάρισε με τον Κανονίδη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με +4 με 4-0 σερί στο τελευταίο λεπτό, όμως ο Ματαλόν με προσωπικό σερί 4-0 ισοφάρισε 83-83, εκμεταλλευόμενος στη δεύτερη φάση το λάθος του Μαγκέτι και το άστοχο σουτ του Ρομπέρτο έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση.

Στην έναρξη της δεύτερης παράτασης, τα Τρίκαλα απέκτησαν ένα +4 με τον Κατζί και ένα +5 στη συνέχεια με τον Ινγκραμ, διατηρώντας ένα +4 με +5 μέχρι το 49’30’’. Ο Βασίλιεβιτς μείωσε στο 49’43’’ στο -3, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Τρικαλινοί έκαναν ένα σερί 6-0 μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και έφτασαν στο τελικό +9, χάρη στην ευστοχία τους στις ελεύθερες βολές.


Τα δεκάλεπτα: 19-18, 31-31, 56-52, 67-67, 83-83, 102-93

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ινγκραμ 17, Τρέισι 3, Μπόουι 12, Τσούπκοβιτς 15, Πάνος 6, Δεληγιάννης 7, Ματαλόν 13, Κατζί 26, Χουχούμης 3

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Μαγκέτι 6, Ρόμπερτ 23, Γιαννακίδης 17, Ντέιβις 11, Βασίλιεβιτς 5, Κανονίδης 4, Γκάρετ 11, Ντιμιτρίεφ 2, Αγγελόπουλος 14 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: