Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μπούρμπος: «Ικανός για τη ζημιά αν δεν είμαστε σοβαροί»

Να μπει με νίκη στο δύσκολο σερί παιχνιδιών που ακολουθεί θέλει ο Παναθηναϊκός, με τον Χρήστο Μπούρμπο να προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ΟΦΗ.

Μπούρμπος: «Ικανός για τη ζημιά αν δεν είμαστε σοβαροί»
Ως πρώην παίκτης του ΟΦΗ, ο Χρήστος Μπούρμπος είναι ίσως ο καταλληλότερος για να προετοιμάσει τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό για το τι θα συναντήσουν σήμερα στη Λεωφόρο απέναντι στους Κρητικούς.

Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε το ιδιαίτερο κίνητρο που έχουν οι άλλες ομάδες όταν αντιμετωπίζουν τους «πράσινους».

«Ο ΟΦΗ έχει τη δυναμική να κάνει τη ζημιά αν εμείς δεν δούμε το ματς με τη σοβαρότητα που πρέπει! Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί, να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και να πάρουμε μια ψυχολογική ανάταση για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται…», ανέφερε σε συνέντευξή του.

Οι δηλώσεις του στο match programme του αγώνα:

Οι αγώνες κόντρα στην πρώην ομάδα του λένε ότι είναι… περίεργοι για κάθε ποδοσφαιριστή. Ισχύει και στην περίπτωσή σου αυτό;

«Σίγουρα είναι… περίεργοι, θα έλεγα ότι ισχύει αυτό. Ήμουν σε αυτή την ομάδα σχεδόν πέντε χρόνια, παρόλα αυτά έφυγα από τον ΟΦΗ και πλέον ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα. Συνεπώς, πρέπει να κοιτάξω το καλό της νέας μου ομάδας και να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό!».

Πέρυσι έπαιξες και στα τέσσερα ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Πως ήταν εκείνα τα παιχνίδια και τι διαφορές περιμένεις να δεις τώρα που είσαι στην… απέναντι όχθη;

«Καταρχήν, όταν παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό έχεις ένα κίνητρο παραπάνω και θες να δείξεις περισσότερα πράγματα, εκτός του να του κόψεις βαθμούς η να τον αποκλείσεις… Τώρα, το κίνητρο είναι μόνο οι βαθμοί, γιατί όπως προείπα βρίσκομαι σε μια μεγαλύτερη ομάδα, που πρέπει να κερδίζει όλα τα ματς!».

Υπάρχει η αίσθηση ότι το σημερινό παιχνίδι είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, για τον Παναθηναϊκό το πιο εύκολο από μια σειρά έξι σημαντικών αλλά και δύσκολων ματς που ακολουθούν και στις τρεις διοργανώσεις. Εσύ τι λες;

«Θεωρητικά πάντα είναι όντως το πιο βατό από εκείνα που έρχονται αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Ο ΟΦΗ έχει τη δυναμική να κάνει τη ζημιά αν εμείς δεν δούμε το ματς με τη σοβαρότητα που πρέπει! Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί, να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και να πάρουμε μια ψυχολογική ανάταση για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται…».

Μιας και αναφερθήκαμε στις τρεις διοργανώσεις, πως θα οριοθετούσες τους στόχους της ομάδας σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και Europa League, προφανώς με τα… υπάρχοντα δεδομένα;

«Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θέλουμε καταρχήν να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε. Σε όποια διοργάνωση κι αν βρισκόμαστε… Στο Πρωτάθλημα είμαστε κοντά στους πρώτους στη βαθμολογία, στο Κύπελλο είμαστε μια… ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ στην Ευρώπη είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι είναι πιθανό να συμβεί. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια, ακολουθώντας το σκεπτικό μας. Επαναλαμβάνω ανεξαρτήτως στόχων ότι προέχουν οι νίκες και το καλό θέαμα!».

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, παίρνεις πλέον συνεχόμενα παιχνίδια και βγάζεις διαδοχικά 90λεπτα. Πως βλέπεις εσύ την απόδοσή σου και τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

«Όπως είπες κι εσύ, παίρνω 90λεπτα στα πόδια μου και θεωρώ ότι σιγά – σιγά αρχίζω να βρίσκω κι εγώ τον εαυτό μου. Δεν είμαι ακόμα στο επίπεδο που θέλω εγώ βασικά πάνω από όλους να είμαι, αλλά, με τα ματς πιστεύω ότι θα έρθω εκεί που θέλω και πρέπει να βρίσκομαι…».

Τέλος, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά με ενδεχόμενη συμμετοχή σου στη σημερινή αναμέτρηση θα ξεπεράσεις τα… 200 παιχνίδια σε Α’ και Β’ Εθνική, παρότι είσαι ακόμα 31 ετών!

«(σ.σ. γελάει) Όχι ,δεν το ήξερα! Βλέπεις, έχω κάνει δυο «μισές» σεζόν, από τραυματισμό και επίσης δεν είμαι τόσο καλός με τα στατιστικά. Ωραίο στοιχείο, όντως, οπότε εύχομαι να είμαι υγιής και να μπορέσω να φτάσω όσο το δυνατόν περισσότερα ματς και ειδικά σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, μακάρι να είναι αυτά στον Παναθηναϊκό…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: