Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ο εχθρός εντός των πυλών!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης σχολιάζει τα όσα έγιναν στο Άρης-ΠΑΟΚ αλλά και τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Λευτέρη Αρβανίτη... Είναι πάγια η θέση μου πως οσάκις γίνονται ασχήμιες στα γήπεδα, πρέπει να διακόπτονται οι αγώνες. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το κακό. Κι είναι επίσης "κλασική" η απάντηση όλων όσων εμπλέκονται (αρνητικά) σε διακοπή "γιατί να διακόψετε το συγκεκριμένο ματς, όταν σε άλλα έχουν γίνει όργια". Μα, από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
Είδα ξανά, και ξανά, και ξανά, το βίντεο του αγώνα, τη στιγμή της διακοπής. Μπουκάλι δεν φαίνεται να πέφτει. Αν έπεσε αντικείμενο (κέρμα), δεν έχει καταγραφεί από την κάμερα. Αντιθέτως, καταγράφονται οι δηλώσεις του Λευτέρη Αρβανίτη, οι οποίες φέρνουν μια νέα (;) πραγματικότητα στο ελληνικό μπάσκετ.
Ο πρόεδρος του Άρη κάνει λόγο για διατεταγμένη υπηρεσία του διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου, αλλά και πως όλη η ιστορία γίνεται γιατί ο Άρης ψήφισε Χαλβατζάκη (στήριξε ΕΣΑΚΕ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του) κι η ΕΟΚ από εκείνο το σημείο και μετά "κυνηγά την ομάδα".
Περί του αν ορθώς διακόπηκε το ντέρμπι δεν θα υπεκφύγω. Δεν βλέπω συνθήκες που να επιβάλλουν σε έναν διαιτητή τη διακοπή και μάλιστα μόλις 42'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου (άρα θα υπήρχε ο χρόνος εκτόνωσης). Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει σε όλο το διαδίκτυο, καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όμως εκτεταμένη ρίψη αντικειμένων δεν φαίνεται.
Ακόμα και ο αρχικός τραυματισμός προκύπτει από… ατύχημα. Ένα ατύχημα που δεν έχει να κάνει με ρίψη αντικειμένων, αλλά με το "έθιμο" των χαρτιών που πετάνε οι φίλαθλοι στην είσοδο της ομάδας, έθιμο που κανείς δεν έχει ψέξει. Αλίμονο, δεν θέλουμε γήπεδα που να μοιάζουν με ζούγκλα, αλλά δεν θα τα αποστειρώσουμε κιόλας.
Στην ουσία του θέματος, γιατί για μένα μετά τις δηλώσεις του κ. Αρβανίτη, η ουσία δεν είναι η διακοπή. Σήμερα είναι ο Άρης που λέει ανοιχτά ότι πίσω από τον "πόλεμο" βρίσκεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Χθες ήταν ο Πανιώνιος αυτός που θεωρούσε "εχθρική" τη συμπεριφορά του προέδρου της ΕΟΚ προς το σωματείο.
Αναρωτιέμαι, αίφνης παλάβωσαν όλοι οι παράγοντες και στρέφονται κατά ενός προσώπου, το οποίο δεν έπρεπε να έχει καν ανάμειξη στα δρώμενα της Α1; Είναι τυχαίο γεγονός πως δύο ομάδες, οι οποίες αντιτάχθηκαν στα "θέλω του" στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, νιώθουν ότι στέκεται απέναντί τους;
Ο εχθρός είναι εντός των πυλών, αν πιστέψουμε αυτά που υποστηρίζουν. Κι είναι δεδομένο ότι δεν φταίει για την καθυστέρηση στην κατάθεση του φακέλου από τον Πανιώνιο ο κ. Βασιλακόπουλος, δεν είχε όμως λόγο να ανακατευτεί, κάτι που φάνηκε από την ψευδή ανακοίνωση της ομοσπονδίας, αμέσως μετά, με την οποία επιχείρησε να αποποιηθεί του εγγράφου που εστάλη στην ΕΕΑ.
Η διακοπή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Γιατί αν για παρόμοιους λόγους πρέπει στο εξής να διακόπτονται αγώνες, δεν πιστεύω ότι μπορεί να τελειώσει "μεγάλο" παιχνίδι, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμα κι αυτό, όμως, είναι ήσσονος σημασίας. Αυτό που προέχει είναι να μην υπάρχει δυσπιστία, ως προς τα θεσμικά πρόσωπα. Κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι "εχθρός" για ένα μεγάλο κομμάτι της Α1, που διαρκώς μεγαλώνει. Ήρθε η στιγμή να αναζητηθούν τρόποι για να ξαναβρεί ο χώρος την ενότητα και την ηρεμία του; Δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι μέρος της λύσης. Όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο έντονα φαίνεται ότι είναι μέρος του προβλήματος. Η διαιτησία πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί, ο καισαροπαπισμός της Ομοσπονδίας δεν βοηθά κι οι αρμόδιες υπερκείμενες αρχές οφείλουν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: