Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Νίκη για να καταλάβουν πως μπορούμε να σωθούμε»

Τρίποντο που δίνει μεγάλη ψυχολογική τόνωση χαρακτήρισε αυτό απέναντι στον Πανθρακικό ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου δεν επαναπαύεται κι έδωσε σύνθημα για περισσότερη δουλειά!

«Νίκη για να καταλάβουν πως μπορούμε να σωθούμε»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Τζαναβάρα στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Μία νίκη που μετά από πέντε ήττες θα μας βοηθήσει πρώτα ψυχολογικά, επειδή έχουμε νεαρούς παίκτες. Θα τους βοηθήσει να καταλάβουν οτι είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Δύο εβδομάδες που είμαι εδώ δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί μας βοήθησε πάρα πολύ. Η νίκη ήταν απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ημασταν διαβασμένοι για τα δυνατά και αδύναμα σημεία του Πανθρακικού.

Η αμυντική μας λειτουργία ήταν το κλειδί. Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε με επαγγελματισμό και θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα και σε άλλα κομμάτια. Χρειαζόμασταν τη νίκη για να μπορέσουν τα παιδιά να καταλάβουν οτι μπορούν να σταθούν στην κατηγορία και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι στο γήπεδο».


Για τα αποδυτήρια και το κλίμα: «Έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών. Το είχαν ανάγκη, το χρειαζόντουσαν και το άξιζαν».

Για τη συνταγή της επιτυχίας: «Δεν υπάρχουν συνταγές. Υπάρχει δουλειά και αυτοπεποίθηση. Εγώ προσπάθησα να τους δώσω μέσω των προπονήσεων αυτοπεποίθηση. Οταν προπονείσαι καλά παίζεις και καλά».

Για το στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει στη Νίκη: «Η Νίκη θα παίξει σε κάθε ματς, το στυλ του ποδοσφαίρου για να παίρνει το αποτέλεσμα. Ολα ταιριάζουν για να φτάσεις στη νίκη. Δεν θέλω να βασίζομαι σε ένα σύστημα, αλλά σε οποιοδήποτε σύστημα για να φτάσω στη νίκη».

Για τη συνέχεια: «Τα περιθώρια βελτίωσης είναι στον επιθετικό τομέα, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η άμυνα είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να χτίζεις το παιχνίδι, να οργανώνεις το παιχνίδι σου. Αυτό το παιχνίδι θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες για να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και να κάνουν περισσότερες πάσες».

Για τα δικά του συναισθήματα: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έδωσα χαρά σε αυτούς τους παίκτες και σε αυτό τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο όμως έχει δρόμο, θέλει δουλειά και επαγγελματισμό καθημερινώς. Σίγουρα όμως ένιωσα πάρα πολύ ωραία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: