Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τον… φαρμάκωσε!!

Όχι μόνο δεν βρήκε φάρμακο για τις ασθένειές του ο Παναθηναϊκός, αλλά πετώντας ξανά στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, γνώρισε το φαρμακερό δάγκωμα του ΟΦΗ που νίκησε 2-1 μέσα στη Λεωφόρο με γκολ στο 94’.

Τον… φαρμάκωσε!
Καλά διαβασμένος ο Τζενάρο Γκατούζο εξέπληξε κατεβάζοντας τον ΟΦΗ σε διάταξη 4-4-2, περιόρισε τους «πράσινους» σε ανούσια κατοχή μπάλας και είδε τον Μερεμπιασβίλι να σημειώνει στο 21’ ένα φανταστικό γκολ σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των Κρητικών στα αντίπαλα καρέ.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν ξύπνησαν, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με αυτογκόλ του Τριποτσέρη μετά από προσπάθεια του Κουτρουμπή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 94’ ήρθε ο Μακρής να ολοκληρώσει το πράσινο δράμα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Και αν η λέξη «δράμα» ακούγεται υπερβολική, σκεφτείτε πως πριν από αυτό το παιχνίδι, ο ΟΦΗ όχι μόνο βαθμό δεν είχε πάρει εκτός έδρας, αλλά δεν είχε σημειώσει ούτε καν γκολ σε κανέναν αγώνα μακριά από το γήπεδό του…

Το ματς

Δύο είναι τα προβλήματα –μεταξύ άλλων- που χαρακτηρίζουν τον Παναθηναϊκό εδώ και κάμποσο καιρό. Η αδυναμία των «πρασίνων» να κάνουν οτιδήποτε αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο των περισσότερων αναμετρήσεων και το γεγονός πως μετά από διακοπή του πρωταθλήματος σχεδόν πάντα έχουν ραντεβού με την γκέλα.

Έχοντας να αντιμετωπίσει αυτές τις δύο… παιδικές ασθένειες, το «τριφύλλι» εμφανίστηκε ξανά… αφελές και ανώριμο, μη μπορώντας να εμφανίσει την εικόνα που προσδοκούσαν οι περισσότεροι από 11.000 φίλοι του που βρέθηκαν στη Λεωφόρο.

Για τις ανάγκες του αγώνα, ο Γκατούζο εγκατέλειψε το αγαπημένο του 3-5-2, προτιμώντας τετράδα στην άμυνα ώστε να ελέγξει τις επελάσεις των Νάνο και Μπούρμπου από τα πλάγια. Ένα κόλπο που τελικά έπιασε, αφού σε ακόμη ένα ματς η επιθετικότητα και η κατοχή μπάλας (έφτασε στο 78%!) από πλευράς του Παναθηναϊκού εκφράστηκε μόνο μέσω σεντρών στις οποίες εκ προοιμίου Καρέλης και Κλωναρίδης είχαν μειονέκτημα έναντι των κεντρικών αμυντικών.

Κι ενώ οι «πράσινοι» σπατάλησαν με πολλά λάθη, σουτ από μακριά που έβρισκαν σε σώματα και σέντρες κάθε επίθεσή τους, ο ΟΦΗ χρειάστηκε μόλις μια καλή κατεβασιά για να σκοράρει. Το πείσμα και η σέντρα του Στάθη βοήθησε τον Μερεμπιασβίλι να… ζωγραφίσει με φανταστικό βολέ στην κίνηση ένα γκολ που σίγουρα θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο της αγωνιστικής.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήρε χαρακτηριστικά πολιορκίας. Οι «πράσινοι» βρίσκονταν συνεχώς πέριξ της περιοχής των Κρητικών, οι οποίοι ειδικά μετά την αναγκαστική λόγω τραυματισμού του Περογαμβράκη είσοδο του Τζορτζ, είχαν όλους τους παίκτες τους κάτω από τη σέντρα και σε θέση άμυνας. Παράλληλα –όταν χρειάστηκε- δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και το τελευταίο καταφύγιο κάθε ομάδας που βρίσκεται κοντά σε μια επιτυχία και δέχεται ασφυκτική πίεση, δηλαδή τις καθυστερήσεις κάνοντας ακόμη πιο νευρικούς τους «πράσινους» που νωρίτερα μέσα σε ένα δεκαπεντάλεπτο δημιούργησαν με Νάνο και –κυρίως- Ατζαγκούν δύο καλές ευκαιρίες για ισοφάριση.

Τελικά, αυτή ήρθε στο αγαπημένο για τον Παναθηναϊκό τελευταίο τέταρτο του αγώνα, όταν μετά από κεφαλιά του Κουτρουμπή, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα.

inner

Η εγκληματική αδράνεια για ένα ημίχρονο του Παναθηναϊκού να τελειώσει ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν μια κλάση ανώτερος από τον αντίπαλό του, βρήκε την τιμωρία της στις καθυστερήσεις, όταν ο Μακρής αφύλαχτος στην καρδιά της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το 2-1 που αποτελεί μόλις τη δεύτερη νίκη στην ιστορία του ΟΦΗ μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού.

inner

Μετά το τέλος του ματς, έξαλλος ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για το αντιποδόσφαιρο των φιλοξενούμενων στο τέλος. Πιθανότατα είχε δίκιο. Αν επέλεγε να αναφερθεί και στην... αρχή του αγώνα, θα όφειλε να μιλήσει ανάλογα και για τη δική του ομάδα που μόνη της διαμόρφωσε τη μοίρα της πριν αναλάβουν δράση οι... κράμπες των Κρητικών.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίντελφελντ, Νάνο (80’ Μπούι), Λαγός (65’ Ντίνας), Ζέκα Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56’ Πέτριτς), Καρέλης

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης.

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος (64’ Λαμπρόπουλος), Ράζακ, Φερνάντεθ (86’ Σίσιτς), Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης (58’ Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μονιάκης, Κάλαϊτζιτς, Μεϊτέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: