Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Καταδικασμένη, είπατε;

Άργησε, αλλά έδειξε πως υπάρχει... ζωή! Στο ντεμπούτο του Τζαναβάρα, η Νίκη Βόλου πήρε πολύτιμη (την πρώτη) νίκη επί του κακού Πανθρακικού, με σκορ 1-0, και ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της Σούπερ Λίγκας!

Καταδικασμένη, είπατε;
Χρειάστηκε να φτάσουμε στην έβδομη αγωνιστική (με την έκτη να μην έχει γίνει) για να επανέλθει το χαμόγελο στη Νίκη Βόλου!

Στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο, οι νεοφώτιστοι πανηγύρισαν σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του (κακού) Πανθρακικού, επικρατώντας 1-0, χάρη στο τέρμα του Ροτζέριο (23’).

Και κάπως έτσι με τους πρώτους τους βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα, ξεκόλλησαν -επιτέλους- απ’ τον πάτο του πρωταθλήματος, ενώ απ’ την άλλη η ομάδα του Άκη Μάντζιου παραμένει χαμηλά (με 5π.), παρουσιάζοντας κακή εικόνα και μην απειλώντας ουσιαστικά για να αποφύγει την ήττα.

Το ματς:

Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Για σχεδόν παρόμοιο λόγο. Και στα πρώτα λεπτά του, το ματς έδειξε να ‘χει καλό ρυθμό και διάθεση απ’ τους παίκτες για να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Φάσεις, όμως, δεν υπήρχαν. Και όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερη… απελπισία σε έπιανε με το θέαμα. Τόσο η Νίκη, όσο και ο Πανθρακικός ενδιαφέρονταν περισσότερο για την άμυνα. Ωστόσο, μια στιγμή ήταν αρκετή. Για τους γηπεδούχους. Με το μακρινό -και δυνατό- σουτ του Ροτζέριο να αιφνιδιάζει τον Πασχαλίδη και μέσα σε αποθέωση να βάζει τους Βολιώτες μπροστά στο σκορ (στο 23’)! Μια φάση που δεν άλλαξε επ’ ουδενί τη ροή του ματς, με τους Θρακιώτες να μην μπορούν να απειλήσουν… καθόλου την εστία του Τραΐρη και τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το προβάδισμα.

Ο Μάντζιος έβλεπε πως η ομάδα του δεν λειτουργούσε καθόλου καλά. Πρώτα απ’ όλα το βλέπε ο ίδιος. Και γι’ αυτό και με το… καλημέρα στην επανάληψη έκανε διπλή διορθωτική κίνηση προκειμένου να δώσει «φαντασία» στον Πανθρακικό. Μάταια, όμως, γιατί πέραν μιας φλύαρης υπεροχής -οι νεοφώτιστοι είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα- δεν είχαν κάποια φάση που να θυμίζει πως… θέλουν το γκολ. Που να ανησυχήσουν τον Τραΐρη και να αισθανθεί κάποιο… φόβο. Κι όσο ο χρόνος κύλαγε, όλο και περισσότερο έκανε… μπαμ πως δύσκολα θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο ματς. Γιατί κακά τα ψέματα, τα «σουτάκια» (διότι τέτοια ήταν) των Ίγκορ και Γκιγιέρμο δεν καταγράφονται καν ως απειλητικά. Και έτσι «σβηστά» η Νίκη Βόλου -που δεν είχε καταγεγραμμένη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος- έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη -δεδομένου ότι δεν πιέστηκε στην άμυνα- με το υπέρ της 1-0, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί στην μάχη της σωτηρίας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Λάουκς (55’ Μαχλελής), Μουζακίτης, Κοτσαρίδης, Σταμπολζίεφ, Ροτζέριο, Τζιώρας

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σκουρτάι, Νικλητσιώτης, Κυζιρίδης, Γιαννιτσάνης, Αργύρης

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Εμπό, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης (46’ Τζάνης), Ιγκόρ, Γκιγέρμο, Ζδράβος (75’ Κάσες), Χρήστου, Χασομέρης.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Καθάριος, Μεχία, Τσουμάνης.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: