Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ντροπή!!

Κάποτε καθήλωνε όλη την Ελλάδα. Τώρα την... ταλαιπώρησε. Το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ διακόπηκε οριστικά, μετά από περίπου 3 ώρες, επειδή δεν εκκενώθηκε εγκαίρως το γήπεδο μετά τη σχετική εντολή.

Ντροπή!
Το σκηνικό ήταν ιδανικό… Κατάμεστο γήπεδο, δύο ομάδες σε φόρμα, να δείχνουν να μπαίνουν επιτέλους στον ίδιο δρόμο μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας. Κι όμως, το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ δεν τελείωσε ποτέ.

Αρχικά καθυστέρησε να αρχίσει για 27 λεπτά μετά από δεσμίδα χαρτιού που τραυμάτισε τον διαιτητή Αναστόπουλο στο μέτωπο. Κι όταν ξανάρχισε, δεν ολοκληρώθηκε, αφού στα 42,1’’ για τη λήξη του ημιχρόνου και με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (31-33), ο ίδιος ρέφερι διέκοψε ξανά τον αγώνα για ρίψη αντικειμένου.

Μετά από διαβουλεύσεις πολλών λεπτών αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου εντός 20 λεπτών, το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε, βγήκε μόνο η ομάδα του Άρη για ζέσταμα στο παρκέ και τελικά λίγο πριν τις 20:00 έγινε γνωστό πως το φύλλο αγώνα είχε κλείσει από τις 19:25, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση των ΜΜΕ. Οι διαιτητές ανέφεραν πως ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε με υπαιτιότητα του Άρη αναφέροντας πως το γήπεδο δεν εκκενώθηκε εγκαίρως.

Πλέον ο Άρης πέραν του ότι αναμένεται να χάσει το ματς στα χαρτιά (αν και λογικά θα ισχυριστεί πως κακώς δεν άρχισε ξανά το παιχνίδι) κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Και ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη χωρίς, ωστόσο, να την απολαύσει κανένας…

Το ματς

Επειδή έγινε και παιχνίδι, έστω και ούτε καν μισό…, ας δούμε τι συνέβη μέχρι τη διακοπή.

Με Πάσαλιτς, Μούρτο, Ριντ, Βεζένκοφ και Νέιμικ ξεκίνησε το ματς ο Άρης, που παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Τόμας και Καραθανάση, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πρώτη πεντάδα τους Όντουμ, Σαλούστρο, Κάρτερ, Μαργαρίτη και Βον. Το τρίποντο του Πάσαλιτς ξεκίνησε τη δράση μετά την σχεδόν ημίωρη καθυστέρηση στην έναρξη του ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 7-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Όντουμ «στρογγυλοκάθισαν» στη θέση του οδηγού. Ο Κάρτερ ήταν «ζεστός», αλλά ομοίως και ο Νέιμικ που φρόντιζε να κρατά τους «κίτρινους» κοντά στο σκορ (13-16) μέχρι το τρίποντο του Γκίκα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου να επαναφέρει μπροστά τον Άρη με 20-18. Και πάλι, ωστόσο, η χαρά κράτησε λίγο για τους γηπεδούχους, καθώς Λιάπης και Χαραλαμπίδης «πυροβολώντας» πίσω από τα 6,75μ. έφεραν τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους πέντε (20-25).

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου όχι απλώς δεν κρατήθηκαν πολύ στην πρωτοπορία, αλλά δέχτηκαν ένα σερί 8-0 από τους αντιπάλους τους, που για ένα τετράλεπτο έκαναν τη διαφορά χάρη στην καλή τους άμυνα και με ηγέτη τον Πάσαλιτς έφτασαν στο 31-27. Ο Λάνγκφορντ με διαδοχικές βολές έφερε τον ΠΑΟΚ ξανά μπροστά (31-33) μέχρι τα 42’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου ο διαιτητής Αναστόπουλος να διακόψει τον αγώνα μετά από αντικείμενο που δέχτηκε από την κερκίδα και να φύγει για τα αποδυτήρια. Αυτό ήταν και το άδοξο φινάλε του ματς…

Δεκάλεπτα: 17-18, -.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 13, Μανωλόπουλος 2, Γκίκας 3, Ριντ 3, Βεζένκοφ 2, Νέιμικ 6, Μούρτος, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγε 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3, Χαραλαμπίδης 3, Κάρτερ 10, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 1, Μαργαρίτης 2, Όντουμ 4, Βον 2, Σαλούστρος 2.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Παναγιώτου (Τσούλης).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: