Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δεν μάσησε!!


Ματσάρα και μοιρασιά στην Τρίπολη (1-1). Ο Αστέρας άργησε να ξυπνήσει -είχε δοκάρι στο 90+3'- και είδε τον Παναιτωλικό να του βάζει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν μπλόκο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Δεν μάσησε!
Χωρίς νικητή, 1-1, έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες, είχαν από ένα ημίχρονο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όμως θεωρητικά κερδισμένοι είναι οι φιλοξενούμενοι, αφού εκτός από το απόλυτο που «έσπασαν» για τους Αρκάδες, έβαλαν και έναν σημαντικό βαθμό ψυχολογίας στο… σακούλι.

Η ομάδα του Βεργέτη άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική εντός εστίας με κεφαλιά του Μπαράλες στο 26’. Οι Αγρινιώτες αντέδρασαν σωστά και απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με τον Μορένο στο 35ο λεπτό.

Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα να πάρει το ματς στο 90+3’ όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ρόλε, που είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε να τραντάζει το δοκάρι του Ράφαελ.

Το ματς:


Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Οι δύο προπονητές έκαναν σαφές, πως προτεραιότητά τους αποτελούσε η διαφύλαξη του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Έτσι, τα πρώτα λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερες ευκαιρίες ούτε για τον Αστέρα αλλά ούτε και για τον Παναιτωλικό. Οι Αρκάδες πάντως, στάθηκαν τυχεροί, αφού στην πρώτη τους «καθαρή» τελική προσπάθεια, άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Μπαράλες στο 26ο λεπτό.

Παρά το γκολ, η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική. Οι παίκτες του Χάβου, όχι μόνο δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, αλλά πίεσαν και ανταμοίφθηκαν άμεσα. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Μαρτίνες, ο Μορένο νίκησε τον Κοσίτσκι κάνοντας το 1-1 στο 35’. Ο Αστέρας μετά το γκολ δεν πατούσε καλά, ο Παναιτωλικός το εκμεταλλεύτηκε και λίγο έλειψε στο 43’ να πάρει το προβάδισμα με τον Βιγιαφάνες, όμως δεν σημάδεψε σωστά και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο 45λεπτο είχε διαφορετική εικόνα. Ο Αστέρας έγινε πιο γρήγορο και το παιχνίδι άνοιξε. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι με αποτέλεσμα να πλησιάζουν την εστία του Ράφαελ με μεγαλύτερη άνεση. Από την μεριά του ο Παναιτωλικός, γινόταν αρκετά επικίνδυνος μέσω των αντεπιθέσεων, όμως δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο Αστέρας στάθηκε άτυχος στο 66’, όταν ακυρώθηκε γκολ του Ρόλε, έπειτα οφσάιντ –που υποδείχτηκε ο Μάσα επηρεάζοντας τη φάση.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η ομάδα του Μάκη Χάβου οπισθοχώρησε θέλοντας να διαφυλάξει τον βαθμό. Οι Αρκάδες πίεσαν αρκετά, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα από τα γεμίσματα που επιχειρούσαν στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί που έμοιαζαν πως όλα είχαν κριθεί, ο Ρόλο πήγε να χαρίσει τη νίκη στον Αστέρα, όμως το δυνατό του σουτ στο 90+3’ κατέληξε στο δοκάρι και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:



Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε, Γιαννιώτας (70’ Πάρα), Μπαράλες (79’ Μπακασέτας).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Τορμένα, Παπαχρήστος, Μούκαμ, Τσοκάνης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Μπαχεράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (75’ Καλογέρης), Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνιες (76’ Καπέλ), Μορένο.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Άλβες, Εντζεγκουέλε, Βασιλείου.

Διαιτητής: Γ. Κύζας

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: