Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οι αριθμοί που «πονούν» την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα γκρεμίστηκε από την κορυφή μετά τη χθεσινή ήττα-σοκ από τη Θέλτα στο «Καμπ Νου» (0-1) και οι αριθμοί δείχνουν το μέγεθος του κάζου.

Οι αριθμοί που «πονούν» την Μπαρτσελόνα
Εφιαλτικό ήταν το χθεσινό βράδυ για την Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε από τη Θέλτα στο «Καμπ Νου» (0-1) και γκρεμίστηκε από την κορυφή της Primera Division.

Μια σειρά από στατιστικά στοιχεία έρχονται να δώσουν διαφορετική διάσταση στο μέγεθος του σοκ για τους «μπλαουγκράνα».

Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ομάδας του Βίγκο στο «Καμπ Νου» και μόλις δεύτερη στην ιστορία της εκτός έδρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η προηγούμενη είχε καταγραφεί πριν από 72 χρόνια, το 1942 (0-2).

Η γκέλα αυτή ήρθε να προστεθεί στην ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» την περασμένη εβδομάδα και η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το Μάιο του 2009, όταν έχοντας εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο είχε χάσει στην 36η αγωνιστική από τη Μαγιόρκα (2-1) και την 37η από την Οσασούνα (0-1).

Οι Καταλανοί, παράλληλα, δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο «Καμπ Νου» για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2011, όταν είχαν μείνει στο 0-0 με τη Σεβίλλη.

Ελαφρυντικό για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι η κακοδαιμονία, καθώς χθες είχε τέσσερα δοκάρια. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά σε αγώνα ισπανικού πρωταθλήματος μετά τον αγώνα Σαραγόσα-Αλμερία τον Απρίλιο του 2011. Μέχρι χθες, η «Μπάρτσα» είχε όλα κι όλα δύο δοκάρια στα εννιά προηγούμενα παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα είχε χθες στην ενδεκάδα της μόνο δύο γηγενείς (Τζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς) για πρώτη φορά μετά το Μάιο του 2008.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: