Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Με… σπρώξιμο στο -3 η Σίτι!!

«Φωτιά» παίρνει ξανά η Πρέμιερ Λιγκ. Η Σίτι, που χρειάστηκε το… σπρώξιμο του διαιτητή, νίκησε 1-0 την Έβερτον και πλησίασε στους 3 βαθμούς την Τσέλσι. Δύο κόκκινες χάρισε στους πρωταθλητές ο Μάρινερ.

Με… σπρώξιμο στο -3 η Σίτι (video)
Δώρο στο… δώρο πήρε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ήττα της Τσέλσι δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τους πρωταθλητές, που νίκησαν 1-0 την Έβερτον στο «Έτιχαντ» και μείωσαν στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, μετά την 15η αγωνιστική.

Βέβαια, για να έρθει αυτό το τρίποντο, χρειάστηκε η… χείρα βοηθείας του Αντρέ Μάρινερ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε αυστηρό (sic!) πέναλτι υπέρ των «σίτιζενς», με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, ενώ σε δύο περιπτώσεις χαρίστηκε σε σκληρά μαρκαρίσματα των Μανγκαλά και Φερνάντο στο πρώτο ημίχρονο. Αμφότεροι έπρεπε να πάνε από νωρίς στα αποδυτήρια, εντούτοις, τιμωρήθηκαν μόνο με κίτρινη κάρτα. Δικαίως «φωνάζουν» οι φιλοξενούμενοι, αλλά η ουσία είναι ότι γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους και αυτό δεν αλλάζει…

Το ματς:

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς στο 7ο λεπτό, αποχώρησε ο Κουν Αγουέρο με πρόβλημα στο γόνατο. Η Έβερτον πίεζε ψηλά και δεν άφηνε να κάνουν παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι, στα πρώτα λεπτά έδειχναν φανερά επηρεασμένοι από την αλλαγή του Αργεντινού επιθετικού. Στο 18’ ο διαιτητής χαρίστηκε στον Μανγκαλά, που έριξε καρατιά στον Ετό, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα και σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα, έδωσε αυστηρό (sic) πέναλτι στη Σίτι σε… ανατροπή του Μίλνερ από τον Γιαγκέλκα. Ο Γιάγια Τουρέ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και έκανε το 1-0.

Στο 26’, έγινε άλλη μια φάση που «σήκωνε» αποβολή, με τον Φερνάντο να βρίσκει με τις τάπες στο πρόσωπο τον Μπάρι, αλλά πάλι βγήκε από το τσεπάκι η κίτρινη. Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν μπροστά και έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 39’ με τον Μιραλάς. Ο Βέλγος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα, που είχε κατεύθυνση προς την εστία, βρήκε στο σώμα του πεσμένου Φερνάντο και εξοστρακίστηκε.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στην επανάληψη, σε μια προσπάθεια να πετύχει δεύτερο γκολ και να «αγκαλιάσει» τη νίκη. Στο 50’ ο Πόθο σούταρε από κοντινή απόσταση, αλλά ο Χάουαρντ έδιωξε ενστικτωδώς με το ένα πόδι και κράτησε το σκορ στο 1-0. Οι παίκτες της Έβερτον έμοιαζαν… χαμένοι και έδειχναν να βρίσκονται μια ταχύτητα κάτω. Όμως, μετά το «πάγωμα» των πρώτων λεπτών, τα «ζαχαρωτά» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και βγήκαν δειλά-δειλά στην επίθεση, έχοντας κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Μιραλάς, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης.

Όσο διατηρούνταν αυτό το εύθραυστο 1-0, οι φιλοξενούμενοι είχαν ελπίδες για να «κλέψουν» την ισοπαλία. Στο 70’ ο Ετό σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει στα καρέ της τη Σίτι και πίεζαν για την ισοφάριση. Και κάπου εκεί, ξεκίνησε η… βροχή των ευκαιριών. Στο 78’ ο Μίλνερ και στο 83’ ο Νασρί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, ενώ στο 82’ ήταν η σειρά του Λουκάκου να χάνει τρομερή ευκαιρία για το 1-1. Γκολ τελικά δεν μπήκε, και η Σίτι, έστω και δύσκολα, πήρε τη νίκη με 1-0 και τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους βρίσκεται πλέον στο -3 από την κορυφή και την Τσέλσι.


Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην Premier League

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής

Σάββατο, 6/12 (17:00)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 2-1
(57’, 78’ Σισέ - 83’ Ντρογκμπά)

Χαλ-Γουέστ Μπρομ 0-0

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 0-0

ΚΠΡ-Μπέρνλι 2-0
(51’ Φερ, 74’ Όστιν)

Στόουκ-Άρσεναλ 3-2
(1’ Κράουτς, 35’ Κρκιτς, 45’ Γουόλτερς - 68’ πεν. Καθόρλα, 70’ Ράμσεϊ)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 1-0
(23’ πεν. Τουρέ)

Κυριακή, 7/12

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι (15.30)
Άστον Βίλα-Λέστερ (18.00)

Δευτέρα, 8/12

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)


Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο, 13/12 (17:00)

Μπέρνλι-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Χαλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα
Άρσεναλ-Νιούκαστλ (19.30)

Κυριακή, 14/12

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15.30)
Σουόνσι-Τότεναμ (18.00)

Δευτέρα, 15/12

Έβερτον-ΚΠΡ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: