Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

«Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας» δεν έχει!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για το χθεσινό live chat.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγήσω κάποια πράγματα για το χθεσινό live chat. Και να απολογηθώ σε πάρα πολύ κόσμο, που νομίζει ότι τον “έγραψα”, όπως διάβασα στα μηνύματα.
Η πραγματικότητα είναι μία: μέχρι τις 4.30 μμ που σταμάτησα το chat είχα μπορέσει να διαβάσω κι ως εκ τούτου να απαντήσω (η, να διαγράψω…) στα μηνύματα που είχαν έρθει μέχρι τις 2.44μμ! Άρα, όλα τα μηνύματα από τις 2.44μμ έως τις 4.30μμ δεν πέρασαν.
Ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο. Το ξεκίνησα από τις 12 το μεσημέρι και το έφτασα στις 4.30μμ, με μία διακοπή δέκα λεπτών, που έπρεπε να βγω στον sport-fm. Ήταν πρακτικά αδύνατο να το συνέχιζα πάνω από 4,5 ώρες!!! Αντιλαμβάνομαι ότι διάβασα κι έτσι απάντησα μόνο στο 40% κι ίσως λιγότερο των ερωτημάτων, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Ίσως κάποια άλλη φορά, που θα ζητήσει το gazzetta κάτι παρόμοιο, να το χειριστώ κι εγώ καλύτερα, γιατί δεν το είχα ξανακάνει. Για παράδειγμα να διαγράφω εντελώς τα μηνύματα που δεν είχαν νόημα, ώστε να υπάρχει η χρονική δυνατότητα να απαντήσω στις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Τώρα, επειδή κάποιοι παραπονέθηκαν για το ύφος ορισμένων απαντήσεων, πολύ απλά ήταν ανάλογες με το ύφος ορισμένων ερωτήσεων. Λέει ο άλλος, γύρνα πίσω τα κλεμμένα. Ποια κλεμμένα ρε φίλε. Κι οι Ολυμπιακοί θεωρούν κλεμμένα τα πρωταθλήματα του 2004 και του 2010. Και τέσσερα πέντε της περιόδους 1984-1996! Όμως, η λέξη κλεμμένα είναι βαριά.
Διότι εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής.
Ναι, έκρινε τον τίτλο εκείνη απόφαση του Δούρου, όμως δεν μπορώ παρά να δεχθώ ότι κι ο Παναθηναϊκός είχε καλή ομάδα εκείνη τη σεζόν. Υπήρχε μία γενιά καλή Ελλήνων παικτών (Νικοπολίδης, Γιούρκας, Μπασινάς, Παπαδόπουλος), υπήρχε ο Κωνσταντίνου, οι Χένρικσεν, Μινχ, Έκι Γκονζάλες κ.α. Ο δε Παναθηναϊκός είχε κερδίσει καθαρά και δίκαια στον τελικό του κυπέλλου 3-1 τον Ολυμπιακό.
Όπως επίσης το 2010 δε νομίζω να υπάρχει Παναθηναϊκός, που να αμφισβητεί πόσο σπρώξιμο είχε η ομάδα του από τη διαιτησία. Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε κι ότι είχε και μία καλή ομάδα εκείνη τη σεζόν. Είχε Σισέ, Ζιλμπέρτο, Λέτο κι Έλληνες όπως οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδη, Νίνη (στα καλά τους). Κι είχε αποκλείσει τη Ρόμα στο ΟΥΕΦΑ.
Το θέμα, όμως, είναι ότι αντί κι οι Παναθηναϊκοί κι οι οπαδοί άλλων ομάδων να δεχθούν ότι ο Ολυμπιακός είχε καλές ομάδες όλα αυτά τα χρόνια που έπαιρνε τα πρωταθλήματα, τα ρίχνουν μόνο στη διαιτησία. Ξεχνώντας ότι ο Ολυμπιακός αρχικά είχε πάρει όλους τους καλούς Έλληνες παίκτες και τον μέγα Τζόλε, μετά άρχισε να φέρνει και ξένους παικταράδες, ύστερα μπήκε στο Καραϊσκάκη με το Ριβάλντο και συνέχισε να φέρνει αστέρια μεγάλα απέξω και να κυριαρχεί στην ελληνική αγορά. Μέχρι και σήμερα.
Πως θα γίνει. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι για να πάρεις πρωτάθλημα, εννιά φορές στις δέκα, για να μην πω δέκα στις δέκα, πρέπει να έχεις και πραγματικά καλή ομάδα-όπως π.χ. είχε κι η ΑΕΚ στις αρχές της 10ετίας του ‘90. Όπως π.χ. φέτος, μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει μία καλή ομάδα, σαν δείγμα ενός πρώτου τρίτου του πρωταθλήματος. Τι θα γίνει ως το τέλος θα το δούμε, γιατί εδώ μιλάμε για μαραθώνιο κι όχι τρίμηνο. Όμως, αυτή την στιγμή μπορείς να πεις ότι είναι κακή ομάδα ο ΠΑΟΚ;
Συγνώμη, αλλά αν κάποιοι οπαδοί άλλων ομάδων δεν παραδέχονται τίποτα και θέλουν «τα δικά μας  δικά μας και τα δικά σας δικά μας», πολύ απλά «δεν έχει» εδώ μ΄ εμένα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: