Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Οσο εύκολο είναι, τόσο δύσκολο ΘΑ είναι για τον Ολυμπιακό!!

Αλλη μία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, έφτασε ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά και πλέον βάζει πλώρη για το Top 16. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Οσο εύκολο είναι, τόσο δύσκολο ΘΑ είναι για τον Ολυμπιακό
Σιγά, σιγά το παζλ συμπληρώνεται και στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης ματς σαν αυτό με τη Νεπτούνας δεν πρόκειται να συναντήσει. Η περίοδος… προετοιμασίας ολοκληρώνεται και η συνέχεια προβλέπεται «καυτή».
Η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός ξέρουν ότι θα βρίσκονται στο γκρουπ F, εκτός κι αν οι ερυθρόλευκοι χάσουν με 6 πόντους από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Η Φενέρ κατά 99% θα είναι μαζί τους και η τετράδα… φωτιά θα συμπληρωθεί από τη Ρεάλ ή την Εφές. Οχι ότι οι υπόλοιποι θα είναι αμελητέες ποσότητες, ποιος ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι η Αρμάνι Μιλάνο στο Top 16; Η ιστορία της Ευρωλίγκα έχει διδάξει ότι πρώτη και δεύτερη φάση έχουν τεράστιες διαφορές, τα πραγματικά δύσκολα και ενδιαφέρονται έρχονται.
Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για το ματς στο ΣΕΦ. Ουσιαστικά ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι, που είχε σε πολλές περιπτώσεις ρυθμό και εντυπωσιακές φάσεις, αλλά συνάμα ήταν και βαρετό. Κι ας χρειαζόταν ο Ολυμπιακός τη νίκη για την πρωτιά. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Οχι ότι παίζει φοβερό ρόλο για τη συνέχεια η θέση μιας ομάδας στην κανονική περίοδο. Στις 30 Δεκέμβρη, όλοι στο ίδιο σημείο εκκίνησης θα βρίσκονται.
Μέχρι, λοιπόν, τις 30 Δεκέμβρη μπορεί να γίνεται συζήτηση για τους τραυματίες, τα χαμένα ριμπάουντ, την άμυνα ή την επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά αυτό θα γίνεται για να περνάει η… ώρα στην Ευρωλίγκα. Ισως θα χρειαστεί να το ξανασκεφτούν οι διοργανωτές το πρώτο κομμάτι της σεζόν, γιατί παραείναι βαρετό και μονότονο… Τουλάχιστον υπάρχει αποζημίωση στο δεύτερο μισό… Που για τον Ολυμπιακό θα είναι τόσο δύσκολο, όσο εύκολη είναι η πορεία μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: