Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Παραιτήσεις στο φόβο της προφυλάκισης!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τις πιο πιθανές άμεσες εξελίξεις στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.
Από χθες σας αποκαλύψαμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα σχετικά με τις διώξεις στα 16 άτομα που άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών για την παράνομη δράση τους στο χώρο του ποδοσφαίρου με τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι η υπόθεση θα αργήσει να πάει στο δικαστήριο και σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να περάσουν και δύο χρόνια για να εξακριβωθεί ποιοι από τους 16 έχουν οριστικά παραβεί το νόμο και πρέπει να δικαστούν.
ADVERTISEMENT
Ωστόσο εξελίξεις σχετικά με την παρουσία τους στο ποδόσφαιρο θα έχουμε πιο σύντομα, καθώς είναι δύσκολο να παραμείνουν στις θέσεις τους, από τη στιγμή κιόλας που αποκαλυφθούν και τα ονόματα τους!
Αυτό που κανονικά πρέπει να γίνει, είναι να επιληφθεί της υπόθεσης, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ – που είναι ανεξάρτητη με την τακτική δικαιοσύνη – και να πάρει τον φάκελο στα χέρια της, να τον μελετήσει ενδελεχώς και να τιμωρήσει πειθαρχικά τα άτομα που εμπλέκονται με τις προβλεπόμενες ποινές που ξεκινούν από πρόστιμο και φτάνουν ως την δεκαετή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και έκπτωση από κάθε αξίωμα.
Ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, καθώς η πλειοψηφία των ατόμων μέσα στους 16, έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ΕΠΟ, άρα όταν... Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, ποιος μπορεί να προδικάσει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα τιμωρήσει τον... εαυτό της! Εκτός εάν υπάρχουν πιέσεις από την ΟΥΕΦΑ, όπως αποκάλυψε χθες ο Βασίλης Σαμπράκος, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις!
Αυτό, όμως, που θεωρείται αρκετά σίγουρο, όπως αποκάλυψαν στο gazzetta.gr νομικοί κύκλοι, είναι οι παραιτήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών αυτής της βρώμικης υπόθεσης! Πως θα συμβεί αυτό; Τους επόμενους μήνες, ο ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση, θα καλέσει τους κατηγορούμενους για κατάθεση και τότε φυσικά θα αποκαλυφθούν τα ονόματα τους.
Μπορεί λοιπόν οι δικαστικές αρχές να τους κρίνουν ύποπτους για την τέλεση αδικημάτων και να ζητήσει την προφυλάκιση τους όσο η υπόθεση είναι στο στάδιο έρευνας. Αυτό είχε συμβεί άλλωστε όκαι το 2011 με Ψωμιάδη, Μπέο και Τσακογιάννη, στην πρώτη αποκάλυψη των στημένων αγώνων. Μοναδική άμυνα λοιπόν των κατηγορούμενων, είναι η παραίτηση από τις διοικητικές θέσεις που κατέχουν, είτε σε ΠΑΕ, είτε στην ΕΠΟ, πριν ακόμα αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές, ώστε να αποφύγουν την προφυλάκιση.
Στο χέρι τους είναι βέβαια να βάλουν στη θέσεις τους, ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντος τους, αλλά αυτοί πολύ δύσκολα θα διατηρήσουν τα ίδια αξιώματα. Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε και άμεσα παραιτήσεις, καθώς οι κατηγορούμενοι έχουν νομικά επιτελεία που τους συμβολεύουν ανάλογα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: