Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Thanks God it’s Friday; Νο, Petway…!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Νεπτούνας για την 8η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου της Ευρωλίγκα και η νίκη του είχε και την υπογραφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Thanks God it’s Friday; Νο, Petway…
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
 Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο Πέτγουεϊ ήταν σε εξαιρετική βραδιά και αυτό αποδεικνύεται από τους 20 πόντους (2/3δ, 4/8τρ., 4/4β.) που σημείωσε και τα 4 κοψίματα έκανε. Ο Πέτγουεϊ πέραν των επιθετικών του καθηκόντων δεν υστέρησε και στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο είναι η… αχίλλειος πτέρνα του. Ο Πέτγουεϊ ήταν συγκεντρωμένος και επιμελής στα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτός είναι ο τομέας που πρέπει να δουλέψει, καθώς εκεί εντοπίζονται οι αδυναμίες του. Αλλες φορές προσπαθεί να βρει ρυθμό από την επίθεση και πίσω από την γραμμή των 6.75, αλλά όταν το κάνει από την άμυνα, είναι καλύτερα για εκείνον.

Ο Ολυμπιακός έχασε στην…  αεροπορία, αλλά κέρδισε στο… πεζικό. Οι Λιθουανοί πήραν τη…  μάχη των ριμπάουντ – μάζεψαν 38 «σκουπίδια» και ο Ολυμπιακός 32 -, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», όταν έβαλαν την… μπάλα στο παρκέ «καθάρισαν» το παιχνίδι. Ο αγώνας κρίθηκε στην δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός, έπαιξε καλύτερη άμυνα και πήρε την διαφορά, την οποία δεν είχε πρόβλημα να την διατηρήσει στη συνέχεια της αναμέτρησης.
Ετσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός έπρεπε να… αυτοκτονήσει για να ηττηθεί. Είναι καλύτερος από τη Νεπτούνας και υπάρχει διαφορά κλάσης ανάμεσα στους παίκτες των ομάδων. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι στους διακριθέντες, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Κώστας Σλούκας. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Σλούκα, ο οποίος απέναντι στη Νεπτούνας επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις. Λύσεις, όμως, έδωσαν και οι Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ αλλά και ο Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο Ντάρντεν πλέον έχει λεπτά συμμετοχής και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του. Ο Αμερικάνος έχει αρχίσει να παίρνει και προσωπικές ενέργειες στην επίθεση, καθώς μετά τον τραυματισμό του «δένει» με την ομάδα του.
Η Νεπτούνας σίγουρα δεν αποτελεί την ομάδα φόβητρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την υποτιμήσεις. Είναι μια «δεμένη»  ομάδα, παίζει λίγο «ανορθόδοξο» μπάσκετ, αλλά την διακρίνει η συνοχή. Ο Ολυμπιακός όφειλε να δει αυτό το ματς ως ένα παιχνίδι προετοιμασίας για την συνέχεια και αυτό έπραξε. Ηταν σοβαρός και πλέον το μέλημά του είναι πώς θα παραμείνει σε  υψηλό επίπεδο και πώς θα «απλώσει» το ρόστερ του με την επιστροφή των τραυματιών.
Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εδώ κι έναν μήνα χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι, ενώ λείπουν και οι Γιώργος Πρίντεζης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Κατσίβελης. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μεγάλο μέρος της α’ φάσης της διοργάνωσης αποδεκατισμένοι, αλλά ουσιαστικά έχουν καθαρίσει την πρώτη φάση του Δ’ Ομίλου. Πλέον αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός είναι πώς θα συνεχίσει αναλόγως. Ο Πέτγουεϊ και ο Αγραβάνης με την επιστροφή του Πρίντεζη θα έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και στο ίδιο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντάρντεν, καθώς ο Λοτζέσκι επιστρέφει. Το «άπλωμα» του ρόστερ χρειάζεται ενόψει του Τοp 16, καθώς εκεί πρέπει να διαθέτεις περισσότερες λύσεις…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: