Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ντοκουμέντο: Το ντεμπούτο του Χατζηπαναγή!! (pics)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το πρώτο ματς του Βασίλη Χατζηπαναγή στον Ηρακλή, μέσα από τον Τύπο της εποχής!  Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 1975. Την Κυριακή εκείνη, το ματς που ξεχώριζε ήταν αυτό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι», με τους Καραβίτη-Βασιλόπουλο να κάνουν τη διαφορά στο κέντρο, πήραν τη νίκη με 4-2. Όπως ήταν αναμενόμενο, την επόμενη μέρα, στο πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» δέσποζε το «ντέρμπι αιωνίων». Η εφημερίδα κόστιζε... 6 δραχμές και στο πάνω μέρος της έβλεπες τι είχε συμβεί στο πρώτο ματς του «Βάσια»: «Το Περιστέρι 1-1 στη Βέροια με τον Ηρακλή». 
Ο «Νουρέγιεφ» φορούσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Γηραιού, στο ματς με τον Ατρόμητο. Και το ρεπορτάζ της επόμενης μέρας, το οποίο εντοπίσαμε στο Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών είναι κατατοπιστικό! Ο Χατζηπαναγής δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. και στο τέλος, ήταν από εκείνους που ξεχώρισε στο παγωμένο γήπεδο της Βέροιας. Παραθέτουμε αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας της επόμενης μέρας. Διατηρήσαμε την ορθογραφία, αλλάζοντας απλά το πολυτονικό σύστημα για... ευνόητους λόγους.
Το δημοσίευμα
Η συνάντησις Ηρακλέους - Ατρομήτου εξελίχθη σε αγώνα «γκραν γκινιόλ», καθώς 6000 φίλαθλοι έβλεπαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να χάνη μέχρι το '82 με 1-0 και να λυτρώνεται με το γκολ-πέναλτυ του Γκέτσιου. Το ματς ήταν δραματικό και καθήλωσε τους φιλάθλους που ανεδείχθησαν ήρωες, αφού παρά το δριμύ ψύχος έμειναν στις θέσεις τους μέχρι τέλους.
Εις το πρώτο μέρος ο Ηρακλής ήταν σαφώς καλύτερος, διετήρησε ασφυκτική υπεροχή, οι κυνηγοί του όμως έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε και τις λαμπρές αποκρούσεις του Κωνσταντινίδη. Παρά την υπεροχή του Ηρακλέους, το ημίχρονο έκλεισε με προηγούμενο τον Ατρόμητο, ο οποίος άρχισε επιθετικά και εις το 4' εσημείωσε το μοναδικό τέρμα. Μια σέντρα του Μισαηλίδη έδωσε την ευκαιρία στον Μπεργελέ να αιφινιδιάσει τον Φανάρα με κεφαλιά και να στείλη την μπάλλα εις τα δίκτυα (1-0).
Στην συνέχεια οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν την πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Χατζηπαναγή και επίεσαν την εστία του Ατρομήτου, χωρίς όμως να κατορθώσουν να σημειώσουν τέρμα. Εις την επανάληψιν, όλοι ανέμεναν συνέχεια της πρωτοβουλίας του Ηρακλέως. Ωστόσο, οι θεαταί είδαν έναν Ατρόμητο ψυχωμένο και έναν Ηρακλή κομμένο, ισχνό και νωχελικό. Ο Ρηακλής αντεπετέθη εις το τελευταίον 10λεπτον, οπότε και κατόρθωσε να ισοφαρίση. Ήταν το 82', όταν ύστερα από κόρνερ του Χατζηπαναγή, ο Γκέσιος "έπιασε" γυριστό σουτ και ο Καψιμάλης απέκρουσε με το χέρι. Το πέναλτυ εξετέλεσε ο Γκέτσιος και ισοφάρισε το σκορ (1-1).

Στο 7' Ο Χατζηπαναγώς ετροφοδότησε τον Νικολούδη και αυτός εσούταρε ισχυρά για να αποκρούση έξοχα σε κόρνερ ο Κωνσταντινίδης. Στο 12' και πάλι ο Χατζηπαναγής μπήκε από αριστερά, πέρασε και τον Κωνσταντινίδη, σέντραρε και στο μελέ, απέκρουσε ο Καψιμάλης. Στο 27' ο Ταπρατζής είδε κίτρηνη κάρτα. Εις το 40' ο Χατζηπαναγής εντρίμπλαρε 4-5 αντιπάλους, εσούταρε και ο Κωνσταντινίδης απέκρουσε θαυμάσια. Άτυχος στάθηκε ο Ατρόμητος εις το 73', όταν ο Εσπινόζα πέρασε την μπάλλα πάνω από τον Φανάρα και την έστειλε εις το οριζόντιο δοκάρι, για να αποκρούση ο Τουμπόγλου.
Ο Ηρακλής γενικά απεγοήτευσε και εάν οι παίκτες του δεν αποβάλλουν τον βεντετισμό τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά διά την ομάδα. Καλύτεροι από τον Ηρακλή οι Χατζηπαναγής, Κουσουλάκης. Από τον Ατρόμητο καλύτεροι οι Καψιμάλης, Ράμφος (πρώτος), Μπεργελές. Οι Κωνσταντινίδης-Νικολούδης συνεκρούσθησαν εις το 70' και απεχώρησαν.
Ηρακλής: Φανάρας, Δεληγιάννης (58' Κακαρινέλης), Ζαφειρίδης, Νικολούδης (70' Ματσουκατίδης), Χριστοφορίδης, Σεντελίδης, Πανταζής, κουσουλάκης, Γκέσιος, Χατζηπαναγής, Τουμπόγλου.
Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης (73' Κόκκινος), Μισαηλίδης Ι, Κώτσος, Ράπτης, Καψιμάλης, Ταπρατζής, Μισαηλίδης ΙΙ, Κότσαλος, Μπεργελές, Ράμφος, Εσπινόζα.
*Ευχαριστούμε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών  (www.arxeiotypou.gr για τη διάθεση της εφημερίδας.*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: