Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Έτσι… γιορτάζει ο Παναθηναϊκός!!

Με τον καλύτερο τρόπο «αποζημίωσε» τους 12.000 φίλους του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ («Ημέρα Φιλάθλου»), ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 92-61 του Πανιωνίου, προσφέροντας θέαμα και… νιάτα!

Έτσι… γιορτάζει ο Παναθηναϊκός!
Πάρτι στις εξέδρες, πάρτι και στο παρκέ!

Στην «Ημέρα Φιλάθλου» που καθιέρωσε από φέτος ο Παναθηναϊκός (γενική είσοδος 1 ευρώ), ο κόσμος ανταποκρίθηκε πλήρως, με περίπου 12.000 φίλους της ομάδας να απολαμβάνουν το μπάσκετ του τριφυλλιού!

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς επικράτησαν άνετα 92-61 του Πανιωνίου και παρέμειναν αήττητοι μετά από οκτώ αγώνες (εκκρεμεί το ματς τους με τον ΠΑΟΚ).

Κορυφαίοι για τους πράσινους (που αγωνίστηκαν και οι 12, με τους Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδη να είναι εκτός), οι Γκιστ με 19 πόντους και ο Γιάνκοβιτς με 18 (με 7 ριμπάουντ). Για τους Νεοσμυρνιώτες -που δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωταθλητών- 12 είχε ο Γουντς.


inner

Το ματς:

Με το… καλημέρα ο Γκιστ έδειξε τις διαθέσεις του. Πετυχαίνοντας λοιπόν 8 πόντους και ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ο Αμερικανός ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει στην εκκίνηση ο Παναθηναϊκός, με τον Πανιώνιο όμως να αντιστέκεται στα πρώτα λεπτά (10-9). Η σκυτάλη πέρασε στον Γιάνκοβιτς που… όπλισε κι έδωσε αέρα στο τριφύλλι (19-11). Και με την επίθεση των πράσινων να δουλεύει υποδειγματικά, η διαφορά δεν άργησε να ξεπεράσει τους δέκα, για το 30-18, με τους Νεοσμυρνιώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν στο γρήγορο τέμπο των παικτών του Ιβάνοβιτς.

Ο ρόλος του «μπόμπερ» Μπλουμς είναι συγκεκριμένος. Μπαίνει στον αγώνα, παίζει «σκυλίσια» άμυνα και «ξεραίνει» αντιπάλους απ’ τα 6.75. Αυτό έκανε κι απόψε, πετυχαίνοντας τρία τρίποντα και εκτοξεύοντας το σκορ στο 41-23 (14’). Ο Γουντς επωφελήθηκε ένα «νεκρό» διάστημα του Παναθηναϊκού και κατάφερε να πλησιάσει σχετικά, αλλά όχι για να νιώσουν κίνδυνο και απειλή οι πράσινοι. Και στο τελευταίο λεπτό, η τάξη αποκαταστάθηκε εκ νέου, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +16 (49-33).

Ο Παππάς ξεκίνησε κεφάτος την επανάληψη. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην επίθεση. Κι έχοντας το σιγοντάρισμα από τις ασίστ του Διαμαντίδη, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά πάνω απ’ τους 20 (57-36). Η άμυνα είχε «σφίξει» για τα καλά, η επίθεση λειτουργούσε όπως στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Γιάνκοβιτς να επανέρχεται στα καλά βράδια του (όσον αφορά το σκοράρισμα), το +30 ήταν φυσιολογική εξέλιξη στο ματς (68-38). Είπαμε, το ΟΑΚΑ είχε πολύ κόσμο και οι πρωταθλητές έπρεπε να τους αποζημιώσουν. Και οι 77 πόντοι στο 30’ -έναντι 47 παθητικό- επιβεβαίωναν το θέαμα που προσέφεραν.

Το ποιος θα κέρδιζε είχε κριθεί. Ο Ιβάνοβιτς ήθελε να δώσει χρόνο στα «πιτσιρίκια» (Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος) του. Άλλωστε έχει δείξει πως δεν φοβάται να βάλει τους μικρούς σε κρίσιμα παιχνίδια, πόσω μάλλον σε αυτά που έχουν ήδη… τελειώσει. Κι όπως είναι φυσικό το πρώτο καλάθι (και δη με κάρφωμα) του Χαραλαμπόπουλου καταχειροκροτήθηκε. Με τους νεαρούς στην πεντάδα, ήταν και αναμενόμενο να χαθεί η «χημεία». Ο στόχος της… 100άρας ήταν προ των πυλών αλλά τελικά δεν επετεύχθη, παρά τις προσπάθειες των Σλότερ, Μπλουμς και Παπαγιάννη (εξίσου αποθέωση στο πρώτο του καλάθι), που είχαν ανεβάσει το δείκτη στο +35 (90-55). Εν τέλει το τελικό σκορ, 92-61, διαμορφώθηκε από κυανέρυθρα χέρια, με τους 12.000 φίλους του Παναθηναϊκού να «γεμίζουν» απ’ τα όσα είδαν στο ΟΑΚΑ!

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 49-33, 77-47, 92-61

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 10(2), Μποχωρίδης 3(1), Γιάνκοβιτς 18(2), Φώτσης 8(1), Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 6(1), Γκιστ 19(1), Ράιτ 5, Διαμαντάκος 2, Μπλουμς 12(4), Παπαγιάννης 2

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος 2, Βεργίνης 6, Κουκούλας 4, Σπυρόπουλος 6, Στρναντ, Μπίλης, Σταμάτης, Γουντς 12, Κόλμαν 9, Κορόλεφ 7(1), Προύιτ 5(1), Χάνκοκ 8 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: