Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τα 'κανε μούσκεμα!!

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ, καθώς τέσσερις μέρες μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, έφυγε ηττημένος από τα Πηγάδια με 4-2 από την Ξάνθη και ο Ολυμπιακός… μείωσε στους τέσσερις βαθμούς.

Τα 'κανε μούσκεμα
Για το +7 πήγαινε στο +4 κατέληξε. Υψηλότερο απ’ ότι θα περίμενε αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ το εμπόδιο της Skoda Ξάνθης, καθώς οι γηπεδούχοι νίκησαν με 4-2 και οι φιλοξενούμενοι πέταξαν στα σκουπίδια το δώρο που τους έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, φεύγοντας με το 2-2 το Σάββατο από το Καραϊσκακή. Έτσι από εκεί που ο «δικέφαλος του Βορρά» στόχευε να ξεφύγει επτά βαθμούς από τον Ολυμπιακό, η διαφορά πήγε στους τέσσερις βαθμούς. Επιπλέον, παραμονεύει ο Παναθηναϊκός που παίζει στις 19:30 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Δύο γκολ σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Καπετάνος. Το πρώτο στο 9’ και το δεύτερο στο 88’ καθαρίζοντας για την ομάδα του με το 4-2 που έκανε. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 38’ με τον Αθανασιάδη, αλλά η Ξάνθη «χτύπησε» και στις αρχές του δεύτερου μέρους, αυτήν τη φορά με τον Λουτσέσκου (47’). Ο Κλέιτον έδωσε δύο τέρματα προβάδισμα στο 77’, με τον Μακ, στην επιστροφή του στη δράση μετά τον τραυματισμό του, να μειώνει πέντε λεπτά μετά, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ έφυγε με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.

Πως έπαιξαν

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, συγκριτικά με την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η μία ήταν αναγκαστική και η άλλη για λόγους τακτικής. Ο Κίτσιου έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας, παίζοντας αντί του Σκόνδρα που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Φαλήρου. Η άλλη έγινε προφανώς για λόγους ξεκούρασης, καθώς ο Σαλπιγγίδης που τα έδωσε όλα κόντρα στους «ερυθρόλευκους», παίζοντας αρχικά ως δεξί εξτρέμ και στη συνέχεια ως δεξί μπακ δεν ξεκίνησε βασικός και τη θέση του πήρε ο Παπαδόπουλος. Οι Βίτορ, Τζίολης ήταν το δίδυμο και πάλι στο κέντρο της άμυνας. Γλύκος στο τέρμα, Ρατς στο αριστερό άκρο της άμυνας, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα στο κέντρο. Ο Αθανασιάδης στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Περέιρα κορυφή.

Η Ξάνθη έπαιξε με τους Κυριακίδη στο τέρμα, Γουάλας, Γούτα, Καρυπίδη, Μπέρτο στην άμυνα. Βασιλακάκη, Λουσέρο στον άξονα, με τους Φλίσκα, Σολτάνι Κλέιτον πίσω από τον προωθημένο, Καπετάνο.

Το ματς

Η Ξάνθη μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση, πιέζοντας ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ στα πρώτα περίπου 20 λεπτά, μπλοκάροντας τον και μη επιτρέποντας του να έχει για πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Γενικότερα πάντως έκαναν πολλά λάθη οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος. Χαρακτηριστικά μέχρι το 20’ οι γηπεδούχοι είχαν ένδεκα και οι φιλοξενούμενοι δέκα. Η ακριτική ομάδα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και το καλό της ξεκίνημα, σκοράροντας στο 6’ με τον Καπετάνο, που δέχθηκε καλή μπαλιά και άφησε πίσω του τον Τζιόλη αρχικά και στη συνέχεια πλάσαρε ωραία τον Γλύκο.

Η Ξάνθη μετά το γκολ της συνέχισε να πιέζει και ο ΠΑΟΚ έδειξε να τα ‘χει χαμένα και άρχισε να παίρνει τα πάνω του από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Φαινόταν ότι δεν γινόταν να συνεχίσει να πιέζει έτσι για πολύ ακόμα. Δεν ήταν δυνατό από πλευράς να δυνάμεων να το κάνει. Στο δεκάλεπτό 30’-40’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κλείσουν τον αντίπαλο στην περιοχή του και αυτή του η υπεροχή καρποφόρησε, ύστερα από έναν ωραίο συνδυασμό Γκολάσα-Κίτσιου, με τον δεύτερο να στρώνει στον Αθανασιάδη, που ευστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος και κατάφερε ξανά να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου μέρους. Ο Αναστασιάδης στο 52’ έκανε δύο αλλαγές, προσπαθώντας να τονώσει επιθετικά την ομάδα του. Οι Κάτσε- Αθανασιάδης πέρασαν εκτός και οι Σαλπιγγίδης, Μακ εντός. Από εκεί και πέρα δεν παίχτηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη και να πληγώσει τον αντίπαλο της μέσω αντεπιθέσεων και τα κατάφερε. Αρχικά έκανε το 3-1 με τον Κλέιτον και το τέρμα του Μακ έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, αλλά όχι για πολύ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (Παπαστεριανός 46΄), Φλίσκας, Κλέιτον (Μπαξεβανίδης 80΄), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (Μακ 56΄), Γκολάσα, Τζανδάρης (Μάρτενς 80`), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (Σαλπιγγίδης 56΄), Περέιρα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Βλάσσης, Τσολάκης.

Κίτρινές: Φλίσκας (51΄), Κάτσε (52΄), Μπέρτος (60΄), Παπαδόπουλος (63΄), Σολτάνι (72΄), Ρστς (84΄), Παπαστεριανός (84΄), Καρυπίδης (86΄) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: