Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Θα αυτοκτονήσω αν υπολογίσω πόσα ξόδεψα»

«Θα αυτοκτονήσω αν υπολογίσω πόσα ξόδεψα»
Απολαυστικός για μία ακόμα φορά ήταν ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο ιδιοκτήτης της Παλέρμο ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην τον αναγκάσουν να υπολογίσει τα χρήματα που έχει ξοδέψει για τις αποζημιώσεις των προπονητών που έχει απολύσει, ενώ προχώρησε και σε μια δήλωση που αφορά στις αποδοχές προπονητών και ποδοσφαιριστών που θα συζητηθεί.

Πριν λίγες μέρες απέλυσε τον 48ο προπονητή του σε 24 χρόνια που είναι πρόεδρος ομάδας. Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι έχει γίνει «θρύλος» για την ευκολία με την οποία δείχνει την πόρτα της εξόδου στους τεχνικούς που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Για το λόγο αυτό του έχουν προσδώσει το παρατσούκλι του «προπονητοφάγου».

Ο ίδιος, όμως, δεν αποδέχεται το παρατσούκλι αυτό. «Με κατηγορούν πως απολύω με άνεση τους προπονητές. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσω να διώξω κάποιον; Πονάει η καρδιά μου, αφού δένομαι με όλους. Αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάτι πρέπει να κάνω. Και αφού δεν μπορώ να απολύσω 30 παίκτες, ούτε τον εαυτό μου, απολύω τον προπονητή», σημείωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.

Θα πρέπει να του έχει κοστίσει και οικονομικά αυτή η… συνήθεια. «Μην με αναγκάζετε να υπολογίσω πόσα έχω ξοδέψει για τις αποζημιώσεις. Θα βάλω το πιστόλι στον κρόταφο, αν το κάνω. Πάντως, με πρόχειρους υπολογισμούς… ούτε που ξέρω. Είναι πολλά τα λεφτά», αναφέρει γελώντας. Για να συνεχίσει λέγοντας πως «σε 25 χρόνια, πρέπει να είναι περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.»

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση. «Θα έπρεπε να μειωθούν οι αποδοχές των προπονητών και των παικτών. Δεν είναι λογικό ένας προπονητής που απολύω να παίρνει ένα εκατ. ευρώ. Τόσα λεφτά ένας εργάτης δεν θα τα δει σε ολόκληρη τη ζωή του. Σας φαίνεται σωστό, κάποιος να προπονεί για τρία χρόνια και μετά να απολαμβάνει για μια ζωή; Θα έπρεπε να μπει ένα πλαφόν. Ίσως 100 χιλ. ευρώ. Αν και πάλι μιλάμε για τρελά λεφτά, αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στην κοινωνία σήμερα.»



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: