Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Επιθετικά εξαιρετικός, αμυντικά…!!

Επιθετικά εξαιρετικός, αμυντικά…
Χωρίς να δείξει –σε άλλο ένα φιλικό- τρομερή διάθεση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 96-81 της Μπάμπεργκ, στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά της Νυρεμβέργης.

Έτσι, με την επίθεση να βγάζει… φωτιές οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ακόμη μία νίκη, κάνοντας το «έξι στα έξι» στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Την καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών έκανε ο Περπέρογλου, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους.

Το ματς

Με όρεξη στην επίθεση, αλλά όχι τόσο στην άμυνα, ξεκίνησε το φιλικό με την Μπάμπεργκ ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκαν με ευκολία το δρόμο προς το καλάθι, κυρίως με τον Άντιτς, ωστόσο με την ίδια ευκολία έμπαιναν στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα και οι Γερμανοί. Σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 19-19, με τους πρωταθλητές να κάνουν ένα μίνι ξέσπασμα και να το κλείνουν προηγούμενοι 22-25.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμά του, με κάποιες… εκλάμψεις και χωρίς να έχει βρει ουσιαστικά ρυθμό (35-39). Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν τη διαφορά στους επτά πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +6 (37-43). Άντιτς, Περπέρογλου, Σπανούλης και Πρίντεζης σήκωναν το βάρος της επίθεσης στο πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν μία μικρή… διάθεση για άμυνα, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει σε διψήφιο αριθμό πόντων (39-49), στα πρώτα λεπτά. Οι πρωταθλητές διατηρούσαν αυτό το προβάδισμα περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +14 (55-69). Όμως, τα λάθη και η αδράνεια στην άμυνα, επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να μειώσει στους εννιά (60-69).

Τέλος στα… ψέματα, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο τέλος, όπου με ένα επιμέρους σκορ 4-10 στα πρώτα λεπτά, εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (64-79). Ο Φλέμινγκ πήρε τάιμ άουτ, προκειμένου να κόψει το ρυθμό των «ερυθρολεύκων», ωστόσο εκείνοι δεν πτοήθηκαν καθόλου με το σκορ να γίνεται 65-83, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το… ποτάμι δεν γυρνούσε πίσω, με τους Πειραιώτες να παίρνουν το ροζ φύλλο στην πρεμιέρα του τουρνουά της Νυρεμβέργης με το τελικό 96-81.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 37-43, 60-69, 81-96

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 13, Γκόλτσμπερι, Νάχμπαρ 15, Τάντα 2, Σμιθ 6, Νιούμαν 5, Φορντ 6, Γιάκομπσεν 13, Γκαβέλ 6, Ζίρμπες 8, Όγκιλβι 7.

Oλυμπιακός (Mπαρτζώκας): Χάινς 13 (7ριμπ), Άντιτς 12 (2/3τριπ), Σπανούλης 12 (5ασ), Περπέρογλου 17 (5/6διπ, 2/5τριπ), Ντόρσεϊ 1, Σλούκας 2, Μαυροειδής 3, Γκετσεβίτσιους 9, Πρίντεζης 11 (9ριμπ), Παπανικολάου 8 (8ριμπ), Μάντζαρης, Κατσίβελης 8 (1/1διπ, 2/3τριπ).

* Την αποθέωση γνώρισε πριν από την έναρξη του ματς ο Κάιλ Χάινς από τους φίλους της Μπάμπεργκ, λόγω της θητείας του τη σεζόν 2010/11.

* Η Θύρα 7 Νυρεμβέργης τίμησε την ομάδα του Ολυμπιακού πριν το τζάμπολ του φιλικού, παραδίδοντας πλακέτα στον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

* Στις κερκίδες του κλειστού ήταν περίπου 50 Έλληνες φίλαθλοι.

* Στην πρωινή προπόνηση πριν το παιχνίδι, η Euroleague TV βρέθηκε στο γήπεδο και μίλησε με τους Μπαρτζώκα, Σπανούλη, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: