Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Κόλλησε» το γήπεδο της Βαλένθια!!

«Κόλλησε» το γήπεδο της Βαλένθια
Θα αργήσει περισσότερο να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της Βαλένθια. Τα έργα είχαν αρχίσει το 2007, σταμάτησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων το 2009, κι ενώ φαινόταν πως είχε βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση, πλέον προέκυψε νέο ζήτημα.

Η τράπεζα «Bankia», που είχε δεσμευτεί να εξασφαλίσει τα κεφάλαια για το έργο παίρνοντας σαν αντάλλαγμα τη χρήση του «Μεστάγια» και κάποιων άλλων χώρων στο νέο γήπεδο και καλύπτοντας ως ανταπόδοση τα χρέη του ισπανικού συλλόγου (περίπου 250 εκατ. ευρώ), αποφάσισε να… κάνει πίσω λόγω οικονομικής κρίσης.

Έτσι τα σχέδια για ολοκλήρωση του έργου το 2014 πήγαν… περίπατο και αναζητούνται νέοι τρόποι χρηματοδότησης του έργου, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών στη χώρα.

Πάντως ο πρόεδρος των «νυχτερίδων» διαβεβαίωσε πως τα χρέη, που πλέον θα εξακολουθούν να βαραίνουν το σύλλογο, δεν θα υποθηκεύσουν το μέλλον της Βαλένθια. «Η βιωσιμότητα της ομάδας δεν τίθεται σε κίνδυνο», ξεκαθάρισε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως με τη στήριξη των τοπικών αρχών και ιδιωτών τα έργα στο γήπεδο θα αρχίσουν και πάλι σύντομα.

Το νέο γήπεδο της Βαλένθια, που θα φέρει το όνομα «Νέο Μεστάγια» («Nou Mestalla»), θα έχει χωρητικότητα 75.000 θεατών.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: