Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δώνης: «Θα ήταν γελοίο»

Δώνης: «Θα ήταν γελοίο»
Για παρεξήγηση έκανε λόγο ο Γιώργος Δώνης ύστερα απ’ όσα ειπώθηκαν από μεριάς του μετά το ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ουδέποτε είπα εγώ ότι κάποιος για να κάνει κριτική πρέπει να έχει δίπλωμα προπονητή. Θα ήταν γελοίο», ξεκαθάρισε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά».

«Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει για να γίνει πιο μεγάλη και πιο δυνατή ομάδα», πρόσθεσε. «Πολύ δουλεμένη ομάδα», το σχόλιό του για την SKODA Ξάνθη, την οποία αντιμετωπίζει αύριο στα «Πηγάδια».


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Πρώτα απ' όλα από τη στιγμή που τελειώνει ένα παιχνίδι, πολύ γρήγορα έχω το παιχνίδι στα χέρια μου, καθόμαστε το αναλύουμε και βλέπουμε κάποια πράγματα που χρίζουν βελτίωσης και κάποια πράγματα που είναι θετικά. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι διατηρούμε σ' ένα σημαντικό βαθμό τ' ότι η ομάδα μπαίνει αρκετά δυνατά τα πρώτα λεπτά και δυστυχώς προσπαθούμε να βρούμε το λόγο γιατί στην πρώτη, ουσιαστικά, επικίνδυνη επίθεση του αντιπάλου βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Μπορεί να μην είμαστε τόσο καλά συγκεντρωμένοι, μπορεί να έχουμε κάποια κομμάτια στην τακτική μας πρόβλημα και είναι ένα κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό που πρέπει να βρούμε λύση. Σημαντικό πράγμα στο παιχνίδι και στη φιλοσοφία παιχνιδιού μας που δείχνει ότι περνάει, από πλευράς στατιστικής να το δει μόνον κάποιος, είναι ότι εμείς στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε 520 πάσες από τις οποίες οι 480 ήταν σωστές, ο αντίπαλός μας είχε 150 πάσες από τις οποίες οι περισσότερες πάσες του αντιπάλου ήταν μεγάλες και για κόντρα επίθεση. Αυτό σημαίνει σα φιλοσοφία παιχνιδιού ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι πηγαίνουμε καλά, μέχρι κοντά την αντίπαλη περιοχή όπου εκεί πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνουμε πιο απειλητικοί και να δημιουργούμε πιο 'καθαρές' ευκαιρίες. Κοιτάμε κάποια πράγματα στην προπόνηση, ούτως ή άλλως κάθε παιχνίδι είναι οδηγός για την εβδομαδιαία προπόνηση και το τι πρέπει να βελτιώνεται ώστε στο επόμενο παιχνίδι να δείχνουμε - τουλάχιστον - στα δυο κομμάτια αυτά βελτίωση και να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με κάποιες δηλώσεις του: «Κοιτάξτε να δείτε, το θέμα είναι πάρα πολύ βασικό όταν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι να το παρουσιάσεις αληθινά κι όχι να θέλεις να παραποιήσεις κάτι απλώς για να υπάρχει κάτι αρνητικό γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει πως αυτό που πουλάει είναι η αρνητική είδηση κι αυτό που θα είναι λίγο πώς να το πούμε, θα είναι λίγο 'πικάντικο' προς τα έξω. Εγώ έκανα τη χάρη σε κάποιους λόγω της σχέσης που έχω να βγω στο διαδικτυακό αυτό κανάλι, οι οποίοι ήταν πολύ ασεβείς και πολύ αγενείς απέναντί μου με τις ερωτήσεις που έκαναν. Απάντησα πάνω σ' αυτές τις ερωτήσεις, αυτό που θέλω να διευκρινίσω απλώς στον κόσμο τον δικό μας είναι ότι ουδέποτε είπα εγώ ότι κάποιος για να κάνει κριτική πρέπει να έχει δίπλωμα προπονητή. Θα ήταν πάρα πολύ γελοίο να πω κάτι τέτοιο και μπορεί να τ' ακούσει κάποιος σε βίντεο αυτό το πράγμα. Αυτό που είπα εγώ κι αυτό που συνεχίζω να λέω είναι πως ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική, δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος δίπλωμα για να κάνει κριτική. Εμείς και αυτούς που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την ομάδα και λένε θετικά σχόλια γι' αυτήν και αυτούς που κάνουν αρνητικά σχόλια για την ομάδα και μπορεί να είναι απογοητευμένοι από κάποια πράγματα εμείς τους θέλουμε, γιατί αυτό είναι υγεία και μ' αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει για να γίνει πιο μεγάλη και πιο δυνατή ομάδα».

Για το πόσο επηρεάζουν την ομάδα οι απουσίες: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Σίγουρα έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη από αυτό που γίνεται στην ομάδα από όλους. Και από το θέμα της προπόνησης και από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και από τους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ 'δεμένοι' μεταξύ μας και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι μόνο μ' αυτόν τον τρόπο και με πολύ καλή δουλειά θα μπορέσουμε να πετύχουμε και να βελτιωθούμε ως ομάδα. Αυτό που περιμένουμε πρώτα απ' όλα είναι να γυρίσουν τα τρία παιδιά δυνατά και να βρουν χρόνο στην ομάδα και να προσφέρουν στην ομάδα γιατί είναι και οι τρεις σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπου θα μας δώσουν περισσότερες λύσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια θετικά πράγματα από την απουσία κάποιων ποδοσφαιριστών, σε . εισαγωγικά το λέω αυτό. Ο,τι βλέπουμε παιδιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ν' ανταποκρίνονται, δε σημαίνει ότι μπορεί ν' αντικαταστήσει τον Γκαρσία ο Κάτσε αλλά ο Κάτσε ο οποίος παίρνει παιχνίδια, γίνεται ώριμος ποδοσφαιριστής είναι σημαντικό - πλέον - κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γίνει και με άλλα παιδιά που είναι κάποια θετικά κομμάτια για την ομάδα μας ώστε μέχρι να φτάσει ο Ιανουάριος να είμαστε μια ομάδα η οποία θα έχει βελτιωθεί, θα έχει εξελιχθεί, θα έχουν γυρίσει οι τραυματίες και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει ο ΠΑΟΚ δυνατότερος σ' εκείνη τη χρονική στιγμή».

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη: «Θεωρώ ότι τις πρώτες αγωνιστικές παίζουμε με ίσως τις τρεις από τις τέσσερις πιο οργανωμένες ομάδες, με σταθερότητα στο πρωτάθλημα, όπως ήταν ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και τώρα η SKODA Ξάνθη. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, μια δουλεμένη ομάδα, με συγκεκριμένη οργάνωση στο παιχνίδι της, με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού που αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν έναν υψηλό στόχο, να μπουν στα πλέι οφ. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γενικώς κι η δική μου προϊστορία δεν είναι η καλύτερη σ' αυτό το γήπεδο, αλλά όπως δεν ήταν καλή η προϊστορία απέναντι στον Αστέρα, ελπίζω πάνω απ' όλα να είμαστε πολύ καλοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές για να παρουσιάσουν και καλό θέαμα κι εμείς να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε αυτά τα στοιχεία που θέλουμε ώστε να φτάσουμε να πάρουμε τη νίκηΝομίζω ότι όλα τα παιχνίδια βοηθάνε γιατί όταν έρχεται ο επόμενος αντίπαλος πάντα πρέπει να κάτσεις να μελετήσεις, πρέπει να δεις παιχνίδια του αντιπάλου, αυτό το κάνω κι εγώ και οι συνεργάτες μου ώστε κάποια δυνατά σημεία που έχει ο αντίπαλος να προσπαθήσεις να τ' αντιμετωπίσεις κι ίσως κάποιες αδυναμίες που έχουν όλες οι ομάδες να μπορέσεις εσύ να τις εκμεταλλευτείς. Αρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι κάτι κρυφό μεταξύ των δυο ομάδων. Ξέρουμε ποια είναι τα στοιχεία τα θετικά και κάποια αρνητικά που έχει η κάθε ομάδα, το ξέρει και η SKODA για τη δικιά μας ομάδα . αυτό, λοιπόν, που έχει σημασία είναι ο δικός μας τρόπος παιχνιδιού, η δικιά μας φιλοσοφία παιχνιδιού δε θα πρέπει ν' αλλάζει από αγώνα εντός σε αγώνα εκτός έδρας. Κι είναι κάτι που μ' αυτόν τον τρόπο γίνεσαι μεγάλη ομάδα, γίνεσαι δυνατή ομάδα και βάζεις μεγαλύτερους στόχους. Αυτό θα πρέπει να μπορέσουμε να το καταφέρουμε ώστε ο ΠΑΟΚ να δείχνει τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης είτε παίζει μέσα στην Τούμπα είτε παίζει εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: