Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το γράμμα του Σερ Άλεξ για σεβασμό!!

Το γράμμα του Σερ Άλεξ για σεβασμό
Στην προηγούμενη αγωνιστική και ενώ έχει «λάμψει» η αλήθεια για τη τραγωδία του Χίλσμπορο, μερίδα οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν ασέβεια προς τους φίλους της Λίβερπουλ.

Την Κυριακή οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο «Anfield» και ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον θέλοντας να προλάβει τυχόν παρόμοια περιστατικά, προέτρεψε τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» να επιδείξουν σεβασμό, με ένα γράμμα. Αυτό δημοσιεύτηκε ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα ενώ θα εκφωνηθεί και πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων.

Το γράμμα του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Αγαπητοί φίλοι,

Η σπουδαία υποστήριξη που μας δείξατε την περασμένη σεζόν στο Anfield ήταν ότι καλύτερο για εμάς. Θέλω να επιδείξετε την ίδια πρόοδο και σήμερα.

Η σημασία της σημερινής μέρας (Κυριακή) δεν αφορά την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το τι κάνει τη Γιουνάιτεντ, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Η αντιπαλότητά μας με τη Λίβερπουλ βασίζεται στην αποφασιστικότητα και των δύο μας να βρεθούμε στην κορυφή- την επιθυμία μας να ανακηρυχθούμε κορυφαίοι έναντι του συλλόγου που κατείχε αυτόν τον «τίτλο» για πολύ καιρό.
Δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε ποτέ να βασίζεται σε προσωπική έχθρα. Μόλις δέκα ημέρες πριν ακούσαμε τη τραγική αλήθεια σχετικά με το θάνατο των 96 οπαδών που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά ποτέ δεν επέστρεψαν. Ό, τι συνέβη σε αυτούς θα έπρεπε να ξυπνήσει τη συνείδηση όλων όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο

Η σπουδαία μας ομάδα στέκεται μαζί με τους εξίσου σπουδαίους γείτονες, της Λίβερπουλ για να θυμηθούμε εκείνη την απώλεια και να αποτείνουμε φόρο τιμής στην εκστρατεία τους για δικαιοσύνη. Ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι σε εσάς.

Με εκτίμηση, Σερ Άλεξ Φέργιουσον»

Δεν υπάρχουν σχόλια: