Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Το ισπανικό πρωτάθλημα… πεθαίνει»

«Το ισπανικό πρωτάθλημα… πεθαίνει»
Η υποχώρηση του ισπανικού πρωταθλήματος στο χρηματιστήριο «αξιών» παγκοσμίως, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά και εμπορικά δεδομένα, έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως όμως έγινε γνωστή και μία σχετική μελέτη από έναν γνωστό οικονομολόγο, τον Χοσέ Μαρία Γκάι, που επισημαίνει το πρόβλημα και τοποθετεί, μία πενταετία πίσω από Πρέμιερ Λιγκ και Μπουντεσλίγκα, την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Χοσέ Μαρία Γκάι, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσδιόρισε το πρόβλημα αναφέροντας ότι για την μη-ανάπτυξη του προϊόντος στην Ισπανία, ευθύνεται κυρίως η κατάσταση των γηπέδων και οι εμπορικές τους χρήσεις. Επιπλέον, αναφέρει ότι με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης, όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην χώρα έχουν μείνει στα επίπεδα που βρίσκονταν προ πενταετίας σε ότι αφορά την οικονομική τους ανάπτυξη.

«Αν με ρωτάτε, σας απαντάω ότι το ισπανικό πρωτάθλημα… πεθαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Μαρία Γκάι για να συνεχίσει: «Το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση των χωρών. Είναι λογικό, λοιπόν, η Γαλλία και η Γερμανία να κάνουν βήματα μπροστά ενώ η Ισπανία όχι».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: