Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πιο παλιοί; Πιο... πολύ!

Πιο παλιοί; Πιο... πολύ!
Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια κόπωσης στο παιχνίδι με τη Σάλκε και η «SportDay» αναλύει το πώς έχει κατανείμει τον χρόνο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο ρόστερ.
ΕΝΑ... ΜΑΤΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ

Μέχρι το 30' ο Ολυμπιακός δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι. Δεν έχει φάει φάσεις από τη Σάλκε και την κρατάει μακριά από την περιοχή του. Και αυτό διότι μπορεί και στέκεται ακόμα στον αγωνιστικό χώρο ο Μοντέστο.

Μετά όμως η κούραση επηρέασε τον Κορσικανό, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κοπεί στα δύο. Με ένα χρόνο περισσότερο στην πλάτη του ο 35άρης πλέον Μοντέστο έχει παίξει ήδη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Γιατί μπορεί ο Βαλβέρδε να τον έβαλε και στα τέσσερα περσινά παιχνίδια (τα δύο ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ μάλιστα), αλλά είχε αγωνιστεί συνολικά 245 λεπτά. Φέτος έχει παίξει επίσης και στα τέσσερα, άλλα συμπλήρωσε 336 λεπτά. Σαν να έχει αγωνιστεί δηλαδή σε ένα ματς ακόμα!


ΣΤΑ 37 ΤΟΥ Ο «ΚΑΝΙΟ» ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

Είναι σίγουρα ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμα και στα 37 του. Απλά γνωρίζουν όλοι πως θέλει ειδική... μεταχείριση ο Αριέλ Ιμπαγάσα, o οποίος έβγαζε από πέρυσι πολλούς τραυματισμούς.
Πέρυσι ο Αργεντινός είχε παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια. Μάλιστα είχε βγάλει 90λεπτο μέσα στο «Εμιρέιτς», μια και είχε προφυλαχθεί στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη (είχε περάσει ως αλλαγή και έπαιξε μισή ώρα). Συνολικά ο «Κάνιο» είχε κλείσει 235 αγωνιστικά λεπτά στα πρώτα τέσσερα ματς. Αντίθετα, φέτος έχει ήδη συμπληρώσει 285.
Ουσιαστικά ένα ημίχρονο και κάτι περισσότερο σε σχέση με πέρυσι και στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίστηκε μόνο 32 λεπτά.


ΤΟ «ΑΠΟΛΥΤΟ» ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ

Μόνο ένας ποδοσφαιριστής είχε το απόλυτο πέρυσι και φέτος. Ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος είχε παίξει και στα τέσσερα περσινά παιχνίδια (Μαρσέιγ, Ξάνθη, Εργοτέλης, Αρσεναλ) χωρίς να αντικατασταθεί, αλλά έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα φετινά επίσης χωρίς να γίνει αλλαγή.
Πέρυσι ο δεύτερος παίκτης που είχε συμπληρώσει 360 λεπτά στα πρώτα τέσσερα ματς ήταν ο Κοστάντσο, ενώ φέτος είναι ο Πάουλο Μασάντο!
Ο Πορτογάλος, παρά το γεγονός ότι ήταν το προτελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», έγινε γρήγορα βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Αντίθετα, πέρυσι οι Ορμπάιθ και Μακούν είχαν παίξει λιγότερο (255' ο Βάσκος, 51' ο Μακούν).



Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΕΡ


Από εκεί και πέρα ο χρόνος είναι σχεδόν ίδια μοιρασμένος στους υπόλοιπους παίκτες.

Τζεμπούρ, Τοροσίδης, Αμπντούν κυμαίνονται στα ίδια λεπτά σε σχέση με πέρυσι, ενώ και ο Βαλβέρδε είχε κάνει αρκετές αλλαγές πέρυσι στην άμυνα, μια και ο Αβραάμ είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έχασε δύο ματς. H μεγάλη διαφορά είναι ο Νταβίδ Φουστέρ. Το «κλειδί» για το περσινό πρέσινγκ, φέτος έχει μικρότερο ρόλο στην ομάδα για την ώρα.
Ναι μεν έχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια, αλλά συνολικά έχει συμπληρώσει μόνο 120 αγωνιστικά λεπτά ενώ πέρυσι είχε αγωνιστεί για 289'!


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: