Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το Financial Fair Play χωρίζει την Πρέμιερ!!

Το Financial Fair Play χωρίζει την Πρέμιερ
Ως «καυτή πατάτα» αντιμετωπίζεται το Financial Fair Play της UEFA στο Νησί, με τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας να είναι έτοιμες για συζητήσεις και ζυμώσεις, ώστε να είναι πιο εύκολη η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Διαχωρισμός σε Βορρά και Νότο για τους συλλόγους της Πρέμιερ, οι οποίοι θα διαβουλεύονται σε εβδομαδιαία βάση.

Με βάση τα όσα γίνονται γνωστά μέσα από το ρεπορτάζ της «Daily Mail», οι 20 ομάδες της Πρέμιερ θα χωριστούν σε 2 γκρουμ, με το καθένα να περιλαμβάνει 10 ομάδες.

Ο διαχωρισμός θα γίνει με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, με τα Midlands να αποτελούν τη …συνοριακή γραμμή ανάμεσα σε Βορρά και Νότο.

Αυτή η κίνηση της Πρέμιερ Λιγκ γίνεται με σκοπό την ευκολότερη διεξαγωγή των συναντήσεων, με τις διοικήσεις των ομάδων να ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί το Financial Fair Play της UEFA. Ταυτόχρονα, οι ζυμώσεις θα αφορούν και τον τρόπο υιοθέτησης ενός παρόμοιου συστήματος και εντός συνόρων, με την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα περικοπών στις αλόγιστες σπατάλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Φούλαμ είναι οι ομάδες που «εναντιώνονται» περισσότερο σε μία τέτοια προοπτική.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: