Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια έδρα και… πράσινα άλογα;

Ποια έδρα και… πράσινα άλογα;
Είθισται να λέμε ότι η ομάδα που παίζει στην έδρα της έχει πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει, αλλά αν ρωτήσετε προς… Μιλάνο μεριά, μάλλον δεν έχουν την ίδια άποψη. Προς το παρόν τουλάχιστον! Οι περιπτώσεις της Ίντερ και της Μίλαν, που χρησιμοποιούν κοινή έδρα, αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Επτά εντός έδρας παιχνίδια έχουν δώσει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες, αλλά οι οπαδοί τους δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη ούτε μια νίκη! Η απογοήτευση τους είναι τέτοια, που φαίνεται και από τα εισιτήρια στα πρόσφατα ευρωπαϊκά παιχνίδια των αγαπημένων τους ομάδων. Το www.sport-fm.gr μιλάει με νούμερα…

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η σεζόν στο Μιλάνο φαίνεται ότι μπήκε με το… αριστερό και η πόλη μόνο περήφανη δεν μπορεί να αισθάνεται για τα αποτελέσματα των δύο ομάδων της. Οι πολλές αλλαγές στα ρόστερ της Ίντερ και της Μίλαν είναι εμφανείς και αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα.

Ξεκινώντας από τη Μίλαν, διαπιστώνει κανείς ότι σε τρία παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στο «Σαν Σίρο» μετράει δύο ήττες από Σαμπντόρια και Αταλάντα στη Serie A και μια ισοπαλία με την Άντερλεχτ στο Champions League. Μάλιστα, σε αυτά τα τρία 90άλεπτα δεν κατάφερε να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Το πρώτο μήνυμα εστάλη στο ματς της περασμένης Τρίτης για την κορυφαία διασσυλογική διοργάνωση, αφού τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν μόλις 27.593!

Η Ίντερ βρίσκεται χειρότερη μοίρα. Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν από νωρίς τη σεζόν, συμμετέχοντας στα προκριματικά του Europa League, αλλά παρά τις δύο προκρίσεις, δεν κατάφερε να χαροποιήσει τους οπαδούς της στα εντός έδρας παιχνίδια της. Ο απολογισμός ήταν μια ήττα 2-0 από τη Χάιντουκ και μια ισοπαλία 2-2 με τη Βασλούι. Στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχει δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Ρόμα, έφαγε μια ξεγυρισμένη τριάρα (1-3), ενώ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Ρούμπιν Καζάν. Νίκη ούτε για δείγμα… Ο Μάσιμο Μοράτι φαίνεται ψύχραιμος, ενώ δεν τίθεται προς το παρόν θέμα με τον Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο. Ο κόσμος, πάντως, έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την απογοήτευση του, αφού στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 28.472!

Τα αποτελέσματα της Μίλαν

26/08/2012 Μίλαν-Σαμπντόρια 0-1 (1η αγωνιστική Serie A)
15/09/2012 Μίλαν-Αταλάντα 0-1 (3η αγωνιστική Serie A)
18/09/2012 Μίλαν-Άντερλεχτ 0-0 (1η αγωνιστική ομίλων Champions League)

Τα αποτελέσματα της Ίντερ

09/08/2012 Ίντερ-Χάιντουκ 0-2 (3ος προκριματικός γύρος Europa League)
30/08/2012 Ίντερ-Βασλούι 2-2 (play-offs Europa League)
02/09/2012 Ίντερ-Ρόμα 1-3 (2η αγωνιστική Serie A)
20/09/2012 Ίντερ-Ρούμπιν Καζάν 2-2 (1η αγωνιστική ομίλων Europa League)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: