Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Σας παρακαλούμε, σταματήστε»

«Σας παρακαλούμε, σταματήστε»
«Ο γιος μου ήταν 18 ετών, πήγαινε στον πρώτο του εκτός έδρας αγώνα. Γύρισε σπίτι μέσα σε ένα φέρετρο. Χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια για να πάρω απαντήσεις. Σας παρακαλώ, μην το κάνετε χειρότερο για μένα, φωνάζοντας συνθήματα για το θάνατό του». Με αυτά τα λόγια η Μάργκαρετ Ασπινάλ στέλνει μήνυμα στους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή, στο «Anfield», και οι διοικήσεις τους προσπαθούν να ηρεμήσουν το κλίμα, ανάμεσα στους οπαδούς.

Οι φίλαθλοι των «κόκκινων διαβόλων» αποδοκίμασαν αυτούς των «reds» για το Χίλσμπορο, ενώ στο παρελθόν και οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν φωνάξει συνθήματα για την τραγωδία του Μονάχου.

Η Μάργκαρετ Ασπινάλ, μητέρα ενός εκ των 96 θυμάτων του 1989, ζητά μέσα από άρθρο της να μην ακουστεί το παραμικρό σύνθημα την Κυριακή, είτε για το Χίλσμπορο, είτε για το Μόναχο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα φωνάξει ένα σύνθημα για μία τραγωδία», τονίζει η Ασπινάλ, ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «στην περίπτωση του Μονάχου οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν γνωστοί, ενώ στο Χίλσμπορο όχι». «Οι οικογένειες των θυμάτων ήξεραν τι έγινε, εμείς έπρεπε να περιμένουμε 23 χρόνια. Σας παρακαλώ, μην το κάνετε χειρότερο για μας, αυτό που θέλουμε είναι τη συμπάθεια και τη συμπόνια του κόσμου, όχι αποδοκιμασίες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, η μητέρα του άτυχου Τζέιμς παραδέχτηκε πως «δεν είναι όλοι οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Γιουνάιτεντ έτσι», ενώ τόνισε πως λυπάται «όσους αποδοκιμάζουν άτομα που έχουν πεθάνει».

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων συνεχίζουν τις επαφές τους για να βρεθεί τρόπος ώστε να μην ακουστεί το παραμικρό στο «Anfield», ενώ αντίστοιχο μήνυμα έστειλαν και οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Μπρένταν Ρότζερς.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: