Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγαλώνει το «αστέρι»

Μεγαλώνει το «αστέρι»
Ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στην Τρίπολη και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως αλλάζει φιλοσοφία και… «μεγαλώνει» σαν ομάδα. Οι Αρκάδες πήραν ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα τους, έφτασαν τις τρείς νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές και πλέον ετοιμάζονται για τον Παναθηναϊκό. Ο Ράγιος (43’) και ο Περόνε (48’) τα γκολ για μια νίκη που ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνει τα τελικό αποτέλεσμα. Μείωσε ο Ουντότζι (71’) για τους Χανιώτες.



Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε πολύ αυτό με την Κέρκυρα, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρά και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Οι Ουσέρο και Αλβάρες δεν έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση, ενώ ο εξαιρετικός Ντε Μπλάσις χανόταν στην μετριότητα των υπολοίπων. Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς είχε από το πρώτο λεπτό, παθητικό ρόλο με αποτέλεσμα να περιμένει στα μισό γήπεδο τον Αστέρα, χωρίς όμως να έχει ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνά του.

Η άνοδος του Ουσέρο και η κυκλοφορία που άρχισε να έρχεται για τους γηπεδούχους άλλαξε και την εικόνα του παιχνιδιού από το εικοσάλεπτο και μετά. Οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται, ο Ντε Μπλάσις με τον Ουσέρο έπαιρναν την ομάδα από το χέρι, ενώ δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Δράστης ο Ράγιος, ο οποίος πήρε την εκδίκησή του για τα δοκάρια στην Τούμπα και εκμεταλλευόμενος την άριστη σέντρα του Ουσέρο και την κεφαλιά του Ντε Μπλάσις, με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Ναβάρο ελίχθηκε ωραία, γύρισε την μπάλα στον Περόνε και εκείνος με άψογο πλασέ έκανε το γκολ για την ομάδα του Αστέρα. Από εκεί κει πέρα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Το 2-0 έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν να… «μένουν» σε αυτό και να μην δημιουργούν άλλες ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί προσπάθησαν να ανέβουν πιο ψηλά και να καταφέρουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Αυτό το κατάφεραν όταν ο Ουντότζι, σε μια από τις ελάχιστες φορές που ο Πλατανιάς πάτησε την περιοχή των Αρκάδων, βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και με έναν «κεραυνό» μείωσε σε 2-1, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τα λεπτά που κύλησαν δεν έφεραν κάτι άλλο στο παιχνίδι, εκτός από το ντεμπούτο τόσο του Καρντάσιο όσο και του Καστέλς με την φανέλα των Αρκάδων. Πλέον, η ομάδα του Τσιώλη κοιτάζει την επόμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Πλατανιάς, υποδέχεται την Ξάνθη.





Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (85’ Καστέλς), Αλβάρες (56’ Καρντάσιο), Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (70’ Φορμίκα), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γιαλούσης, Καλαντζής, Μπακασέτας.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζάνης, Καλάιτζιτς (52’ Μιρτσέτα), Αγκιλέρα, Ουντότζι, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος.

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Ντοέ, Παληγεώργος, Γκονζάλες, Δέντσας, Κουρτεσιώτης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: