Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο πόλεις… «φλέγονται»!!

Δύο πόλεις… «φλέγονται»!
Στο Μέρσεϊσαϊντ και το Μάντσεστερ «χτυπάει» η καρδιά της Πρέμιερ Λιγκ για την 5η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος! Λίβερπουλ και Μαν. Γιουνάιτεντ στο κατά παραδοχή, καλύτερο παιχνίδι του αγγλικού ποδοσφαίρου, βάζουν «φωτιά» στο πρόγραμμα και… τη φουντώνουν οι Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ που αναμετρώνται στο «Etihad»!

Κάπως σαν… ένα εξαιρετικό menu εστιατορίου αυτό το αγωνιστικό διήμερο στην Πρέμιερ Λιγκ! Το Σάββατο το… ορεκτικό και την Κυριακή το κυρίως πιάτο μαζί με ορεκτικό για… χόρταση!

Τα παιχνίδια του Σαββάτου, φυσικά δεν υστερούν σε σπουδαιότητα, αλλά τα ντέρμπι της Κυριακής είναι αυτά που περιμένει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης!

Ο Στίβεν Τζέραρντ έδωσε το στίγμα κάνοντας λόγο για τη σπουδαιότερη μάχη που έχει να επιδείξει το αγγλικό ποδόσφαιρο και οι οπαδοί… έλαβαν το μήνυμα! Το Μέρσεϊσαϊντ ξεσηκώνεται για τη μεγάλη «μάχη» της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το ματς μπορεί να μυρίζει… μπαρούτι εδώ και αρκετές μέρες, μάλιστα, αλλά οι δύο σύλλογοι θα προσπαθήσουν ώστε να μην συμβεί το παραμικρό απρόοπτο και «παρατράγουδο».

Και τι εννοούμε με αυτό; Φυσικά, την προσωπική κόντρα του Πατρίς Εβρά με τον Λουίς Σουάρεζ και τα συνθήματα των οπαδών για τις τραγωδίες των Χίλσμπορο και Μονάχου.

Ο Μπρένταν Ρότζερς ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές μεσοβδόμαδα, όταν είδε τα νιάτα του συλλόγου να φεύγουν από την έδρα της Γιούνγκ Μπόις με το 5-3 για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Αντίθετα, ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν είναι έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άσχετα από την θετική εξέλιξη που παρουσιάζει η αποθεραπεία του.

Όσοι πάνε στο «Άνφιλντ», θα επιστρατεύσουν τα… τρανζιστοράκια για την επιστροφή, ώστε να μαθαίνουν τι θα γίνεται στο «Etihad». Όσοι καθίσουν σπίτι, τότε θα απολαύσουν back to back ντέρμπι, με το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ να κλέβει αρκετή από τη δόξα του Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ!

Και οι δύο χρειάστηκε να ταξιδέψουν εκτός Αγγλίας μεσοβδόμαδα για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεν Άρσεναλ πήγε μέχρι τη Γαλλία, από όπου έφυγε με το «τρίποντο» μετά το 2-1 επί της πρωταθλήτριας της χώρας αλλά πρωτάρας στην Ευρώπη, Μονπελιέ, ενώ η Σίτι έφτασε κοντά στο θαύμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπεου», όμως ηττήθηκε 3-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από βαθμολογικής άποψης, πάντες, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 8 πόντους, με τους Λονδρέζους, όμως, να υπερέχουν λόγω της διαφοράς τερμάτων. Γίνεται σαφές λοιπόν, ότι και η βαθμολογική τους θέση κάνει ακόμη πιο σημαντική τη «σύγκρουσή» τους.

Στα υπόλοιπα ματς, το Σάββατο, η Τσέλσι υποδέχεται τη Στόουκ μετά την ισοπαλία (2-2) με τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θέλει να ρισκάρει με πιθανή απώλεια της κορυφής σε πιθανή «στραβή» δική της και νίκη της Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Απέναντι στην ΚΠΡ θα προσπαθήσει να ξεσπάσει η Τότεναμ για τα… τρία γκολ που πέτυχε και δεν μέτρησαν ποτέ μεσοβδόμαδα κόντρα στη Λάτσιο για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Κόντρα στη Νόριτς η Νιούκαστλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/9(17:00)

Σουόνσι – Έβερτον (14:45)
Τσέλσι – Στόουκ
Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ – Ρέντινγκ
Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ
Γουίγκαν – Φούλαμ

Κυριακή 23/9

Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ (15:30)
Νιούκαστλ – Νόριτς (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ (18:00)
Τότεναμ – ΚΠΡ (18:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: