Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

1ος Όμιλος: Μόνο αν αυτοκτονήσει…!!

1ος Όμιλος: Μόνο αν αυτοκτονήσει…
Ξεκάθαρο μοιάζει το τοπίο, όσον αφορά τις δύο προνομιούχες θέσεις, στον πρώτο όμιλο του Champions League, καθώς η μεν Πόρτο έχει ήδη τσεκάρει το εισιτήριο, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα τη συνοδεύσει στους «16».

Το βράδυ της Τετάρτης η πρωτοπόρος Πόρτο υποδέχεται την ουραγό και… άποντη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι «δράκοι» είχαν ένα ξεκούραστο Σάββατο νικώντας 3-0 τη Νασιονάλ εκτός έδρας για το Κύπελλο. Ο Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση. Οι Κροάτες κυνηγούν ακόμη τους πρώτους βαθμούς αλλά και το πρώτο τους γκολ στη φετινή διοργάνωση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά και το 5-0 επί της Ζαντάρ είναι στο +10 από τη δεύτερη Χάιντουκ Σπλιτ. Αμφίβολοι είναι οι Βίντα, Χαλίλοβιτς, Κόβατσιτς και Αντέμι, ενώ σίγουρα απών θα είναι ο άρρωστος Ρουκάβινα. Στις τέσσερις (πριν τις φετινές) αναμετρήσεις των δύο ομάδων νικητές είχαν αναδειχθεί οι γηπεδούχοι.

Στο Κίεβο η Ντιναμό φιλοξενεί την Παρί και με νίκη εξασφαλίζει την τρίτη θέση, ενώ παράλληλα διατηρεί ακέραιες κάποιες ελπίδες για την πρόκριση στους «16». Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα με 1-0 από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ και βρίσκονται στο -14 από τη Σαχτάρ, αλλά ο Όλεγκ Μπλαχίν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Η Παρί υποχώρησε τρίτη μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Ρεν στη Ligue 1 και της αρκεί η ισοπαλία για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μποντμέρ, Ζαλέ, Γκαμέιρο και Μότα. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2008/09, με τη Ντιναμό να αποκλείει με 0-0 και 3-0 τους Παριζιάνους, που πάντως για τους ομίλους του Champions League το 1994 είχαν δύο νίκες απέναντι στους Ουκρανούς (1-2 και 1-0).

Βαθμολογία

1) Πόρτο 10 (6-2)
2) Παρί Σεν Ζερμέν 9 (10-2)
3) Ντιναμό Κιέβου 4 (5-7)
4) Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-10)

Η τελευταία αγωνιστική

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ντιναμό Κιέβου (21:45)
Παρί Σεν Ζερμέν-Πόρτο (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: