Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Έχουν… θέμα τα φαβορί!

Έχουν μπει… με το αριστερό γενικά τα φαβορί στο Κόπα Άφρικα. Και αποδείχθηκε (και) τη Δευτέρα, αφού τόσο η Ζάμπια, όσο και η Νιγήρια, δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

Έχουν… θέμα τα φαβορί
Τη δική της πρεμιέρα έδωσε η κάτοχος του Κόπα Άφρικα, Ζάμπια.

Ωστόσο, μόνο γούρικη δεν αποδείχθηκε αφού δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την υπεράσπιση του τίτλου της. Και μάλιστα είχε όλες τις συνθήκες με το μέρος της. Γιατί η αντίπαλός της, Αιθιοπία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 36’, λόγω αποβολής του Τασέ. Οι πρωταθλητές στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος άνοιξαν το σκορ με τον Μπεσούμα. Οι Αιθίοπες δεν τα παράτησαν και στο 65’ αν και με παίκτη λιγότερο ισοφάρισαν με τον Αντάνε, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Ούτε στο έτερο παιχνίδι του ομίλου υπήρξε νικητής, με τη Νιγηρία να… αυτοκτονεί και να μένει στο 1-1 με την Μπουρκίνα Φάσο. Οι Νιγηριανοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Εμενίκε στο 23’. Ωστόσο, στο 74’ έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Αμπρόζε. Και το «σοκ» ήρθε στη τελευταία φάση του αγώνα. Η Μπουρκίνα Φάσο έφτασε στο 1-1 στο 90+4’ με χρυσό σκόρερ τον Τραορέ.

Έτσι, τα πάντα μένουν ανοιχτά στον όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν ένα βαθμό.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: