Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κακώς παίζει ο... κ. Κάκος!

Καιρό στριφογύριζε στο μυαλό μου η υπόνοια... Αλλά από προχθές βράδυ έγινε βεβαιότητα: Κακώς είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας ο Κάκος! Και εξηγούμαι. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Η 2η κίτρινη (αποβολή) που έδειξε στον Αγκάνθο είναι ο ορισμός της διαιτητικής απρέπειας και της αθλητικής αναλγησίας. Τίμησε τη μνήμη ενός νεαρού συμπαίχτη του ο Ισπανός.
Με το γράμμα του κανονισμού η κάλυψη του κεφαλιού με τη φανέλα είναι «παραποίηση αθλητικής περιβολής», κάτι που τιμωρείται με κίτρινη. Με το πνεύμα του κανονισμού, όμως, ο Αγκάνθο δεν έκανε κάτι για να προσβάλει το ποδόσφαιρο, τους θεατές ή τους αντιπάλους. Να τιμήσει ήθελε! Να τιμήσει τη μνήμη ενός δεκαεξάχρονου.
Κατά τον κ. Κάκο, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα, καταπώς φαίνεται. Προέχει η αυτοϊκανοποίησή του πως στα ενενήντα λεπτά του παιχνιδιού αποτελεί το... κέντρο του κόσμου! Και μη σπεύσει κάποιος να μου αντιτάξει πως... «είναι απλά ακραία σχολαστικός διαιτητής, που έχει πάθος με την πιστή τήρηση των κανονισμών». Γιατί εκεί είναι που του κ. Κάκου του παίρνεις αυτόματα τη σφυρίχτρα και του απαγορεύεις ισόβια να ξαναπεράσει έξω από γήπεδο.
Γιατί αυτούς τους κανονισμούς τους έγραψε κανονικά στον τελικό-ντροπή του Κυπέλλου, τον οποίο άρχισε παρανομώντας και τελείωσε πριν από την ολοκλήρωση του χρόνου (άρα πάλι παρανομώντας)! Αλλά και προχθές, στο ίδιο ματς, ο ίδιος διαιτητής, έκανε πατσαβούρα τους κανονισμούς, τόσο στα δύο γκολ όσο και στην αποβολή του Τσούπρου. Ο κ. Κάκος παίζει για τον εαυτό του!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: