Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μπαλαρντίνι αντί Ντελνέρι στη Τζένοα!!

Την απόλυση του Ντελνέρι αποφάσισε ο πρόεδρος της Τζένοα, Πρετσιόζι, μετά την ήττα της ομάδας από την Κατάνια με 2-0. Αντικαταστάτης του έμπειρου τεχνικού θα είναι ο Μπαλαρντίνι.

Μπαλαρντίνι αντί Ντελνέρι στη Τζένοα
Ανέλαβε την Τζένοα τρεις μήνες πριν, αντικαθιστώντας τον Λουίτζι Ντε Κάνιο, με την προσδοκία να οδηγήσει την ομάδα σε μια άνετη παραμονή στη Serie A. Μετά από 13 αγώνες, στους οποίους πήρε δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ο Τζίτζι Ντελνέρι απολύθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας, Ενρίκο Πρετσιόζι.

Το παράδοξο στην υπόθεση της απόλυσης του Ντελνέρι είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρετσιόζι. «Αν μετά από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, ο Ντελνέρι βρίσκεται ακόμα στη θέση του, αυτό σημαίνει πως η εμπιστοσύνη που τρέφω σε αυτόν είναι απεριόριστη και αιώνια. Δεν υπάρχει, συνεπώς, περίπτωση να αντικατασταθεί», είχε δηλώσει λίγες, μόλις, μέρες πριν ο πρόεδρος της Τζένοα.

Η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φέρεται να είναι η εμμονή του έμπειρου προπονητή να χρησιμοποιεί τον Μάριο Σαμπιρίζι στην άμυνα, κάτι που, σύμφωνα με τον Πρετσιόζι, έχει στοιχίσει στην ομάδα.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κατάνια και την ήττα με 2-0, παράγοντες της Τζένοα είχαν σύσκεψη με τον Ντελνέρι. Αν και αρχικά φαινόταν πως υπάρχουν περιθώρια για να συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο Πρετσιόζι, ο οποίος απουσίαζε από τη συνάντηση αυτή, έδειξε πως είχε πάρει, ήδη, τις αποφάσεις του.

Μετά την απόλυση του Ντελνέρι, ειδοποιήθηκε ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι για να αναλάβει τις… τύχες της ομάδας της Γένοβας. Ο Μπαλαρντίνι έχει περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο της Τζένοα. Ήταν την περίοδο 2010-2011 όταν αντικατέστησε τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και τερμάτισε στη 10η θέση του Καμπιονάτο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: