Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Ζωγραφιά του Νταλί ο Πογκμπά»

Το εγκώμιο του Πολ Πογκμπά έπλεξε ο Μίνο Ράιολα, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο για τον πελάτη του που κερδίζει τις εντυπώσεις στη Serie A.

«Ζωγραφιά του Νταλί ο Πογκμπά»
Με έργο τέχνης παρομοίασε ο Μίνο Ράιολα τον Πολ Πογκμπά.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport», ο μάνατζερ του Γάλλου χαφ της Γιουβέντους μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Επίσης, αποκάλυψε ποιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

«Η εμφάνισή του ήταν ευχάριστη, αλλά ήξερα ήδη ότι έχει ορισμένες δυνατότητες. Συμφωνών με τον προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, και τα εγκώμια για εκείνον τώρα δεν έχουν κανένα νόημα. Έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες, αλλά πρέπει να δουλέψει, να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί σωματικά, κρατώντας ταυτόχρονα τα πόδια του στο έδαφος. Τότε ίσως γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στη θέση του. Όπως όλοι οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ο μόνος περιορισμός του είναι ο εαυτός του», ανέφερε αρχικά ο ατζέντης του διεθνούς μέσου.

Στη συνέχεια, ο Ράιολα αποκάλυψε ποιες ευρωπαϊκές ομάδες είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του νεαρού Γάλλου:

«Ποιος άλλος τον ήθελε; Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα, η Μαδρίτης και κάποιοι αγγλικοί σύλλογοι. Εάν τον ήθελε η Ίντερ; Ναι, αλλά σεβάστηκε τη συμφωνία που είχε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ίσως να υποτίμησε την ψυχική του δύναμη. Όταν ο Πολ κατάλαβε ότι δεν είχε βελτιωθεί, αποφάσισε όταν έπρεπε να φύγε από το Μάντσεστερ. Ένιωθε ότι μία μεταγραφή θα του έκανε καλό
».

Ο 19χρονος παίκτης έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε δεκατρείς εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, οχτώ από αυτές ήταν ως βασικός. Ο Πογκμπά έπαιξε αντί του Πίρλο το σαββατοκύριακο, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις.

«Μπορεί να παίξει στη θέση του Πίρλο, αλλά και ως εσωτερικός χαφ ή και ως στόπερ στο τέλος της καριέρας του, όπως ο Φρανκ Ράιντκαρντ. Ασχολείται αρκετά με την τακτική. Ό,τι κάνει στη Γιουβέντους οφείλεται στον Κόντε, ο οποίος δεν φοβάται να παίξει με νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Καταλήγοντας, ο γνωστός μάνατζερ κλήθηκε να χαρακτηρίσει τον πελάτη του και να τον συγκρίνει με τον Μάριο Μπαλοτέλι, έναν ακόμη παίκτη που εκπροσωπεί, με την Μόνα Λίζα.

«Ο Πογκμπά μοιάζει με ζωγραφία του Νταλί. Τα έργα τέχνης είναι σπάνια και αξίζουν πολλά, επειδή οι άνθρωποι τα εκτιμούν. Ένα από αυτά είναι και ο Πολ».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: