Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Χωρίς ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα»!

Την αδυναμία να φανταστεί Σούπερ Λίγκα χωρίς την ΑΕΚ ξεκαθάρισε ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο νεαρός εμφανίστηκε σίγουρος πως -με δυο νίκες στα προσεχή ματς- η «Ένωση» θα πάρει οριστικά τα πάνω της.

«Χωρίς ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα»!
Με την ίδια αυτοπεποίθηση που βγάζει στο γήπεδο (και ήδη κάνει διαφορά στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ) μίλησε και στην τηλεόραση ο Παύλος Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο «OTE Sports», ο νεαρός χαφ της «Ένωσης» τόνισε ότι δεν θεώρησε ποτέ ρίσκο τη μεταγραφή του σ’ εκείνη.

Παρόλο που παραδέχθηκε λοιπόν ότι «η κατάσταση… καίει», παρουσιάστηκε βέβαιος πως εφόσον η ομάδα εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων, θα μπορεί να νιώσει πολύ ασφαλέστερη. Άλλωστε, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μητρόπουλος

-Πως αποφάσισες να παίξεις στην ΑΕΚ σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή;

«Από την πρώτη μέρα δεν το θεώρησα ρίσκο να πάω στην ΑΕΚ. Ξέρω τι μπορώ να βγάλω στο γήπεδο και αν καταφέρουμε να σωθεί η ομάδα -που το πιστεύω αυτό- τόσο σαν ποδοσφαιριστές όσο και σαν άνθρωποι, θα έχουμε κερδίσει πολλά από τον υπέροχο κόσμο που έχει η ΑΕΚ».

-Τι περίμενες να βρεις στην ομάδα και τι βρήκες τελικά;

«Γνώριζα ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούσαν, αφού και το καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον για εμένα. Απλά τον Δεκέμβριο ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση απ’ ότι το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση «καίει». Ο κ. Λίνεν όμως μας είπε απ’ την αρχή κάποια πράγματα, μας έβαλε απ’ την αρχή στο κλίμα της ομάδας. Δύσκολη είναι η κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Με την ΑΕΚ άλλωστε στη Β’ κατηγορία, δεν υπάρχει πρωτάθλημα».

-Τι έγινε στην πρώτη προπόνηση; Ήρθατε και αμέσως παίζατε αγώνα «ζωής» με τον Αστέρα.

«Μας είπαν στην πρώτη προπόνηση ότι την Κυριακή παίζουμε τη… ζωή μας. Εμένα δε με πείραξε καθόλου. Ήξερα ότι έπρεπε να βγάλουμε πάθος και δύναμη. Στο δεύτερο ματς με την Ξάνθη, ξέραμε σε τι δύσκολη θέση βρισκόμασταν κι έτσι αντι να βγει πίεση και άγχος, βγήκε η πίστη ότι θα νικήσουμε».

-Τώρα, μετά και την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και τα δύο εντός έδρας ματς, έχετε τη δυνατότητα να είστε πιο ήρεμοι.

«Με το γκολ του Πετρόπουλου -με το που μπήκε το γκολ- αυτόματα πήγε το μυαλό μου στη βαθμολογία, γιατί αν δεν είχε μπει αυτό το γκολ, ο Άρης θα ήταν στους 19 βαθμούς. Έχω την αίσθηση ότι μετά το ματς με τον Άρη στα επόμενα δύο ματς μπορούμε, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε απόσταση ασφαλείας».

-Ποιο θεωρείς το ποιο σημαντικό κομμάτι που εξέλιξε την καριέρα σου;

«Νομίζω ότι ήταν η χρονιά που ο Παναιτωλικός ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία στη Σούπερ Λίγκα».

-Είσαι από τους παίκτες που πάντα παίζουν σε ομάδες με πολύ κόσμο.

«Το γεγονός αυτό έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μου. Εννοείται η ΑΕΚ έχει τον περισσότερο κόσμο απ’ όσες έχω παίξει. Αν έπαιζα σε ομάδες με άδεια γήπεδα, ίσως τώρα να ένιωθα μεγαλύτερη πίεση».

-Πιστεύεις ότι φέτος δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες, τουλάχιστον στη Football League;

«Ναι, ισχύει αυτό. Ευτυχώς υπάρχουν οι νόμοι που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή πολλών ξένων παικτών. Κι εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία και πιστεύω ότι θα δοθούν πολλές ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά από τη Football League».

Δεν υπάρχουν σχόλια: