Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πολλή δουλειά πίσω από την κουρτίνα!!

Για να φτάσει μια ομάδα στην απόλυτη επιτυχία, την οποία βιώνει ο Απόλλων Καλαμαριάς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ 2 και μέχρι να… φτάσουμε στο χειροκρότημα για την επίτευξη ενός γκολ ή μιας όμορφης ενέργειας, αρκετοί είναι οι άνθρωποι –και μάλιστα πίσω από τα «φώτα»- που πρέπει να… κοπιάσουν.

Φυσικά για το στήσιμο μιας ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της ο πρώτος υπεύθυνος, είτε στις επιτυχίες, είτε στις αποτυχίες, είναι ο προπονητής. Αυτός λαμβάνει τα εύσημα και σε αυτόν πέφτουν τα πρώτα «πυρά». Παρ? όλα αυτά, το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι τόσο απαιτητικό, που θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον μία ομάδα να στηριζόταν μόνο στη δουλειά ενός ανθρώπου. Η στελέχωση του τεχνικού τιμ του Απόλλωνα με πρόσωπα ικανά που γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά ταιριάζουν και με τη φιλοσοφία του προπονητή, Ανδρέα Παντζιαρά ήταν ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά όπως αποδεικνύεται περίτρανα, απολύτως σωστή. Παράλληλα, πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το περιβάλλον του Απόλλωνα, έχοντας εργαστεί και παλαιότερα για το σύλλογο.

Εξαιρετική συνεργασία…

Ο άμεσος συνεργάτης και υπεύθυνος για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών είναι ο Γιάννης Πολλαετίδης, που επί χρόνια διετέλεσε και συνεργάτης του Στράτου Βουτσακέλη, ενώ έχει εργαστεί με επιτυχία και στον Ιωνικό. Βασικός υπεύθυνος ο Γιάννης για το ότι η ομάδα φέτος δεν «υποφέρει» από τραυματισμούς, οι οποίοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Απόλλων είναι ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και ουδέποτε έδειξε σημάδια κόπωσης, αποδεικνύει πως η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είναι εξαιρετική. «Τα παιδιά ανταποκρίνονται πλήρως σε όσα τους λέμε, η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε έχοντας τα ίδια, εξαιρετικά αποτελέσματα», λέει στο «Μ» ο Γιάννης Πολλαετίδης. Στο τεχνικό τιμ και πλάι στον Ανδρέα Παντζιαρά είναι και ο Νούλης Σιαμίδης, επίσης επί πολλά χρόνια κοντά στον Απόλλωνα ως προπονητής τερματοφυλάκων. Εκγυμνάζει  καθημερινά τους Δημήτρη Καρατζιοβαλή, Παναγιώτη Λόλα και Κώστα Κουμή, διατηρώντας τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αφιερωμένη στον Αλέκο

Η εμπειρία και οι ικανότητες του Καρατζιοβαλή, όπως και τα προσόντα των δύο νεαρότερων είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη δουλειά του Νούλη Σιαμίδη, που στο συγκεκριμένο πόστο συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του Αλέκου Περγαμηνέλη: «Η χρονιά αυτή πρέπει να είναι αφιερωμένη στον Αλέκο, τον οποίο αισθανόμαστε ακόμη δίπλα μας. Η μνήμη του μας εμπνέει και η φετινή επιτυχία αφιερώνεται σε αυτόν και είναι θεωρώ αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς που γίνεται», μας λέει. Μέλη του τεχνικού τιμ είναι ακόμη ο τεχνικός διευθυντής, Αλτίν Χατζί (δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η καριέρα του μιλάει από μόνη της), οι φυσιοθεραπευτές Βασίλης Βάβουρας και Χρήστος Πατσόγλου, όπως και οι φροντιστές Θεόδωρος Κοσμίδης και Μάρκος Κοντογιάννης.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: