Ο Λάμπρος Σκόρδας είναι έξαλλος με την ΚΕΔ, αλλά όχι με τον Τάσο Κάκο που τον θεωρεί καλό διαιτητή! Tι λέει για τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό...
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη μίλησε στον σκύλο για πολλά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τους "κίτρινους". Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:
Ποιο είναι το σχόλιό σας για το ντέρμπι στο "Κλ. Βικελίδης";
"Θεωρώ ότι αυτό που είδαμε χθες, ήταν μία ληστεία μετά φόνου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Μπαλτάς, που εξελίχθηκε σε διεθνή βοηθό και οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά πώς έγινε αυτό, δεν είδε μία φάση που ήταν καθαρή στο 96΄. Θεωρώ πως ήταν ατυχής ο ορισμός του Κάκου, γιατί ακολουθεί το ματς με την Κέρκυρα για τον Άρη.
Κι ακόμα κι αν δεν υπήρχε ευθύνη από τον Κάκο για όσα συνέβησαν χθες, δεν θα έπρεπε να οριστεί. Ποιος θα πείσει στους Αρειανούς, τώρα, πως δεν έχει σχέση η αποβολή του Αγκάνθο, για παράδειγμα, με το παιχνίδι που ακολουθεί; Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός ο κύριος Σαρρής στη συνέχεια, με τους ορισμούς του. Χθες, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε η ρήση ότι η ΑΕΚ θα μείνει στην κατηγορία όχι γιατί πρέπει να μείνει, αλλά γιατί δεν πρόκειται να πέσει".
"Καλός διαιτητής ο Κάκος"
Η διαιτησία όμως βρέθηκε στο επίκεντρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
"Βγάζουν εύκολα κίτρινες οι διαιτητές, γενικότερα. Θεωρώ πως θα μπορούσε κάλλιστα να μην αποβάλει κανέναν χθες ο Κάκος. Με ευκολία βγαίνουν οι κίτρινες. Έπαιζαν με εννιά παίκτες και οι δύο ομάδες. Και για να πω την αλήθεια, γενικότερα ο Κάκος πιστεύω πως είναι ένας καλός διαιτητής. Αλλά δεν πρέπει να ξανακάνει τον βοηθό ο Μπαλτάς, που ενώ είχε εύκολη φάση στο 96΄, του... ξέφυγε".
Πιστεύετε πως ο Άρης μπορεί να σώσει τη χρονιά;
"Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και στον ΟΦΗ έχασε με γκολ που ήταν καθαρό οφσάιντ. Και χθες το ίδιο, με γκολ οφσάιντ έχασε δύο βαθμούς. Όσο κακός και να είναι και να κινδυνεύει στη ζώνη του υποβιβασμού, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Του στερούν συνεχώς βαθμούς, έπρεπε να έχει έξι-εφτά πόντους περισσότερους. Και τότε η θέση του θα ήταν άλλη. Η ομάδα δεν είναι καλή, δεν έχει γίνει καλή επιλογή ποδοσφαιριστών, πλην του Αγκάνθο, αλλά δεν πιστεύω πως είναι χειρότερος από άλλες ομάδες. Όπως η ΑΕΚ, για παράδειγμα".
Διαμαντάκος και Ζαραδούκας πιστεύετε πως θα βοηθήσουν;
"Δεν θέλω να κρίνω τον σχεδιασμό, γιατί και το καλοκαίρι είχα ενστάσεις. Ο Ζαραδούκας είναι καλός ποδοσφαιριστής, μπορεί να βοηθήσει. Αλλά από τη στιγμή που δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ο Άρης, δεν κατάλαβα για ποιον λόγο παίκτες όπως ο Γκέσιος, για παράδειγμα, να φεύγουν και να ενισχύεται παράλληλα η Κέρκυρα. Νομίζω και ο Διαμαντάκος δεν έχει πολλές εμπειρίες από την Α΄ Εθνική. Ο Άρης, όμως, θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να φτιάξει μία ισχυρή ομάδα αγωνιστικά. Οι αλλαγές προπονητών δεν έχουν βοηθήσει. Ο Αλκαράθ δεν ξέρει την κατάσταση στην Ελλάδα, για αυτό δεν θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή".
"Ο Άρης έχει δική του φωνή"
Η ενίσχυση από τον Ολυμπιακό, πάντως, έχει φουντώσει συζητήσεις περί προσπάθειας από την πλευρά του Άρη να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους "ερυθρόλευκους".
"Ο Άρης δεν χρειάστηκε ποτέ κανέναν για να αποκτήσει φωνή. Είναι τεράστιο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες του. Παντού έχει οπαδούς και αυτό που του λείπει είναι η διοικητική ικανότητα και σταθερότητα, γιατί στην ουσία δεν έχει διοικητική μέριμνα. Το γεγονός πως έχει σχέσεις ή δημιουργεί σχέσεις με τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει τίποτα. Καλά κάνει και έχει σχέσεις, αν μπορεί να βοηθηθεί. Και από οπουδήποτε αλλού μπορεί να βοηθηθεί και να πάρει παίκτες, να το κάνει. Ο Άρης είναι και θα είναι πάντα ο Άρης, δεν χρειάζεται να του δώσει κανείς φωνή, έχει τη δική του".
Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι πριν κλείσουμε;
"Στα διοικητικά του Άρη υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά. Έπρεπε να είχε γίνει η Συνέλευση, που δεν έγινε, ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Αλλά αυτά περισσεύουν αυτή τη στιγμή. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε στα σοβαρά αυτά τα θέματα. Αλλά να σωθεί πρώτα αγωνιστικά ο Άρης και μετά τα βλέπουμε όλα αυτά".

πηγή: sportdog.gr